Jeckov: SDSS u četvrtak neće u Sabor, idemo na komemoraciju za žrtve ustaškog terora

23.06.2021. 13:50:00

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov u srijedu je u Hrvatskom saboru ukazala na diskriminaciju prema nacionalnim manjinama.

Jeckov se, naime, u slobodnom govoru osvrnula se na mišljenja Savjetodavnog odbora Vijeća Europe za praćenje Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina, navodeći kako i dalje postoji diskriminacija prema pripadnicima određenih skupina, posebno prema romskoj i srpskoj nacionalnoj manjini, uključujući i povratnike, kako je i dalje u porastu govor mržnje, kao i slučajevi govora mržnje u medijima i u političkom diskursu.

"I dalje u javnoj raspravi o nacionalnim manjinama prevladavaju protumanjinska retorika i predrasude, a time su najviše pogođeni pripadnici srpske i romske nacionalne manjine. I dalje povijesni revizionizam pogađa srpsku, romsku i židovsku nacionalnu manjinu. Negativni stereotipi u tiskanim, audiovizualnim i društvenim medijima ne osuđuju se ni sankcioniraju u dovoljnoj mjeri", kazala je Jeckov.

Najavila je također da zastupnici SDSS-a neće u četvrtak sudjelovati u radu Sabora jer odlaze na komemoraciju za žrtve ustaškog terora u Jadovnom i na otoku Pagu u logoru Slana.
 

Izvor: Direktno

Izvorni autor: lš/FaH

Autor: