JEDNOJ ČETNICI UBILI DJEVOJČICU, DRUGOJ SINA! Francuska i hrvatska majka u istoj boli

05.07.2021. 16:50:00

Susret dviju majki koju je ujedinila ista bol – gubitak djeteta u ratu, nije ostao nepimjećen…

Rozika Fischer, majka 4-godišnje Martine koja je ubijena u Borovu Selu i Lyliane Fournier, majka francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera ubijenog na Ovčari, upriličile su susret na kojem su se mogle razumjeti i bez riječi.

AUTOR: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Rozika Fischer bez svoje je djevojčice ostala u noći s 20. na 21. ožujka ’92. godine, oko 3 sata ujutro. Četiri naoružne osobe iz automatskog oružja otvorile su rafalnu paljbu po prozoru dnevne sobe obitelji Štefančić, u Radničkoj ulici na broju 49, u Borovu Selu. Četverogodišnju Martinu i baku Bernadicu ubili na licu mjesta. Obdukcijski nalaz male Martine bio je neumoljiv:

Djevojčica je ubijena u pidžami

“Martina Štefančić, 4 godine, visoka 110 cm, Obučena u pidžamu… Kosa smeđa, dužine oko 20 centimetara. Dlan lijeve ruke se nalazi na prednjoj strani grudnog koša, a desni dlan ispod zatiljka. Zubni status: mliječni. Na desnoj strani grudnog koša i na prednjoj strani vrata ispod brade nalaze se ulazne strijelne rane, 4 na grudnom košu i 1 na vratu. Na leđima lijevo 3 izlazne strijelne rane…“

Rozika Fischer kaže nam kako sada, nakon svega – samo želi istinu o počiniteljima:

“Njezin grob moja je jedina utjeha. Ne zamjeram nikome ništa, osim ubojicama moje kćeri”.

Foto: Dnevno/ Posljednja fotografija majke Rozike sa kćerkom Martinom

Lyliane Fournier, majka vukovarskog branitelja Jean-Michela Nicoliera iz Francuske za čijim se ostacima i dalje traga, doselila se u Hrvatsku i smjestila u Karlovcu. Želi biti što bliže sinu i neće ga, kaže, nikada prestati tražiti.

Podsjetimo, Jean Michel – Nicolier bio je pripadnik HOS postrojbe koja je branila vukovarsko Sajmište. Nakon pada grada, iz bolnice je odveden na Ovčaru gdje je mučen i prebijan, a potom i likvidiran. Jean Michel Nicolier do danas nije pronađen…

Foto: Privatni album/ Lyliane Fournier sa sinom Jean Michel Nicolierom

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Facebook

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.