Jerko Leko smjenjen, Lokosi već pronašli nasljednika

14.03.2021. 10:42:00

Nešto smo morali napraviti, nekako prodrmati momčad. Sad je vrijeme za „vatrogasna rješenja” i nadam se da će se nešto pozitivno dogoditi. Žao mi je što smo se rastali s Lekom, ali on ostaje u klubu i siguran sam da će perspektivi biti dobar trener. U nedjelju ćemo razgovarati s Toplakom i vjerujem da će ovaj iskusni trener u ponedjeljak preuzeti našu momčad - rekao je direktor LokomotiveBožidar Šikić

Nakon domaćeg 0:1 poraza protiv Istre, vodstvo kluba s Kajzerice, nezadovoljno rezultatima, smijenilo je dosadašnjeg trenera, Jerka Leku (40). Novi bi trener trebao biti iskusni Samir Toplak (50), lani je čudesno spasio Varaždin od ispadanja, a ove godine briljira kao stručni komentator emisije „Treće poluvrijeme” na HNTV-u. Klupski će se čelnici s Toplakom sastati u nedjelju i tada bi trebao biti ostvaren definitivni dogovor...

I tako je, eto, Istra presudila mladom treneru, koji je prije nešto više od dva mjeseca (10. siječnja) preuzeo momčad Lokosa, nakon odlaska Gorana Tomića. U ova 62 dana na klupi Lokomotive, Leko je vodio momčad na 11 utakmica, osvojio je samo osam bodova, ostvarivši dvije pobjede i dva remija, pretrpio je sedam poraza, uz razliku pogodaka 5:19. Čak pet poraza Lokosi su s Lekom doživjeli u svojoj Kranjčevićevoj, na tih posljednjih pet domaćinstava nisu uzeli ni bod, a postigli su samo dva pogotka, oba Rijeci.

image
 RONALD GORSIC/CROPIX

I nije neočekivana ova odluka uprave Lokomotive. U ovakvim, alarmantnim situacijama, uobičajeno je da prvi nastrada trener, jer se igrači i momčad ne mogu promijeniti. A da mogu, bilo bi tu dosta rezova, ne bi se moglo pogriješiti, pa novom strategu Lokosa definitivno neće biti lako podići momčad s dna prvenstvene ljestvice. Zaostatak od tri boda za Istrom možda ne izgleda velik i nedostižan, ali od ove nelijepe stvarnosti i držanja prvoligaškog „fenjera”, Lokosima je suroviji samo pogled prema budućnosti. Slijede, naime, utakmice protiv OsijekaHajdukaDinama Rijeke...

- Nešto smo morali napraviti, nekako prodrmati momčad. Sad je vrijeme za „vatrogasna rješenja” i nadam se da će se nešto pozitivno dogoditi. Žao mi je što smo se rastali s Lekom, ali on ostaje u klubu i siguran sam da će perspektivi biti dobar trener. Naš je veliki problem bio što se ova nova momčad praktički nije upoznala, razgovarao sam sa starijim igračima i rekli su mi: „Šefe, mi smo se skupili sa svih strana, ali nikad i nigdje nismo se družili zajedno, osim na treningu i utakmicama! Nismo se mogli upoznati kako treba”! I to je točno, definitivno smo žrtve ove pandemije, pa dečki nisu imali gdje zajedno popiti kavu, s treninga su odlazili doma, nije se mogla stvoriti „kemija” među njima. A bez tog zajedništva i momčadskog duha, ne može se ništa dobro napraviti, lani nas je upravo to nosilo do velikog uspjeha – rekao nam je direktor Lokomotive Božidar Šikić, dodavši i riječ-dvije o Toplaku:

image
Samir Toplak preuzima Lokomotivu
 RONALD GORSIC/CROPIX

- U nedjelju ćemo obaviti završne razgovore, ali vjerujem da neće biti nikakvih problema, te da će Toplak u ponedjeljak preuzeti našu momčad. Nadam se da smo dobro izabrali, te da će novi trener uspjeti prodrmati svlačionicu i donijeti pozitivni pomak.

Javio nam se i Samir Toplak, potvrdio je da je pred ulaznim vratima kluba s Kajzerice: - Kratko sam razgovarao sa čelnicima Lokomotive i dogovorili smo da ćemo u nedjelju sjesti za stol i sve definirati. Činjenica je da obostrani interes postoji, ali konačni bi dogovor trebao biti ostvaren u nedjelju – rekao nam je Toplak.

Izvor: sportske.hr/Foto:RONALD GORSIC/CROPIX

Izvorni autor: Predrag Jurišić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.