Još 10 pripadnika BBB-a pušteno iz grčkih zatvora. Na slobodu su izašli pod istim uvjetima kao i jučerašnja grupa

11.12.2023. 16:36:00

Ukupni broj puštenih BBB-ovaca popeo se na 40

Dodatnih 10 navijača zagrebačkog Dinama pušteno je danas u Grčkoj na slobodu pa se ukupni broj puštenih BBB-ovaca popeo na 40, objavila je grčka novinska agencija ANA, prenosi Telegram.hr.

Grčke su vlasti u petak pustile na slobodu 30 hrvatskih državljana koji su bili u istražnom zatvoru od kolovoza zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima AEK-a u kojemu je ubijen jedan navijač tog atenskog kluba. Navijači su danas oslobođeni pod istim uvjetima kao i tridesetorica u petak.

Zabranjen im je ulazak u Grčku na sportske događaje te su morali platiti jamčevinu od 1000 eura. Grčki mediji ranije su izvijestili kako je podneseno 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu.

Zabrana odlaska na utakmice u Hrvatskoj

Podsjetimo, policija je sinoć postupala zbog incidenata u zagrebačkoj zračnoj luci pri dolasku Bad Blue Boysa koji su ranije pušteni iz zatvora u Grčkoj.

”Ono što vam ja mogu reći je da je policija jučer intervenirala, četiri osobe su privedene, nad njima je otvoreno kriminalističko istraživanje i bit će danas izvedeni pred prekršajni sud”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Dodao je da su osobe uhićene zbog upotrebe pirotehnike.

Božinović je izjavio i da će policija zatražiti od suda zabranu odlaska na nogometne utakmice u Hrvatskoj za pripadnike Bad Blue Boysa koji su se jučer vratili iz Grčke.

Izvor: Telegram.hr/Foto:snimka zaslona/BBB/Grčka/arhiva PDN

Izvorni autor: PDN/Telegram.hr/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.