JOŠ PRIJE PAR DANA KNINSKI SPOMENIK BIO RUGLO! Sada je to već druga priča: Gradonačelnik održao obećanje

20.07.2022. 11:30:00

Monumentalni spomenik hrvatske pobjede “Oluja 95” kojim se kninski građani ponose već dva desetljeća, do prije nekoliko dana kada smo ekskluzivno objavili fotografije bio je gotovo neprepoznatljiv.

Kontinuirano zapuštanje i nemar doveli su spomenik najvećoj hrvatskoj pobjedi do stanja raspada pri čemu su dijelovi ploča bili razbijeni, rasvjeta nije u funkciji, a željezni dijelovi prekriveni su korozijom.

Foto: Mladen Milošević

Šokantne fotografije zajedno sa upitom o tome je li u planu sanacija spomenika poslali smo gradonačelniku Knina Mariju Ćaćiću koji nam je odgovorio istoga dana. U odgovoru nam je kazao kako u sljedećih mjesec dana organizira sanaciju većih oštećenja na podnim oblogama, koja su nastala zbog nedavnih ekstremnih vremenskih uvjeta, te pjeskarenje i zaštitu svih metalnih ploča sa nazivima ratnih postrojbi koje su sudjelovale u VRO Oluja, na kojima je došlo do korozije.

“Uz to, ugovorili smo sanaciju neispravnih rasvjetnih tijela na samom spomeniku (oko središnjeg dijela spomenika sa stiliziranog u obliku slova V), zatim sanaciju okvira dvaju displeja unutar spomenika te sitne popravke na okolnim elementima instalacije”, kazao nam je kninski gradonačelnik.

Gradonačelnik ispunio obećanje

Sudeći po najnovijim fotografijama koje fotografije je portalu Dnevno.hr ustupio   građanin Knina Mladen Milošević, gradonačelnik je ispunio ono što je kanio napraviti u zadanom roku.

Foto: Mladen Milošević
Slijedeće godine kompletna sanacija

No, manji popravci nisu sve. Do kraja tekuće godine, doznajemo od gradonačelnika Knina, izradit će se sanacijski elaborat za preostala oštećenja, na temelju kojeg će se u sljedećoj godini aplicirati za bespovratna sredstva Ministarstva hrvatskih branitelja. Ukoliko se sredstva odobre, tijekom sljedeće godine provest će se kompletna sanacija cijelog spomeničkog kompleksa na kninskom glavnom gradskom trgu.

Foto: Mladen Milošević

https://www.dnevno.hr/domovina/foto-zar-ovako-drzimo-do-svetinja-sramotni-prizori-iz-knina-sokirali-su-hrvate-raspada-se-sjecanje-na-oluju-gradonacelnik-hitno-reagirao-1997038/

Izvor: dnevno.hr/Foto:Tudjman.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.