Josić: 'Za Milanovića smo si sami krivi, jednom komunista, uvijek...'

22.04.2020. 20:01:00

Izjave aktualnog predsjednika Zorana Milanovića na 75. obljetnici proboja posljednjih zatvorenika u Jasenovcu za portal Direktno je komentirao predsjednika Savjeta za branitelje vukovarskog gradonačelnika Tomislav Josić.

Podsjetimo, Milanović je za HOS-ovu ploču koja je iz Jasenovca premještena nedaleko u Novsku rekao je da je treba ukloniti.

"To treba maknut', bacit' negdje. To nema veze s Domovinskim ratom. Svi znamo da je predsjednik Tuđman samo vrebao priliku kada da paravojne formacije pripoji pod svaku cijenu Hrvatskoj vojsci i to je uspjelo odmah '92. godine. Onaj tko se borio za Hrvatsku i misli da se borio '91. godine pod 'Za dom spremni', nije se on borio za hrvatsku državu, odnosno, nije se borio samo za hrvatsku državu nego i za restauraciju države iz '41. godine. I to je potpuno jasno", istaknuo je Milanović.

Kako tvrdi Josić, izjave aktualnog predsjednika nisu ga iznenadile jer one 'nisu ništa novo'.

'Mi smo za predsjednika izabrali čovjeka koji se nije borio u Domovinskom ratu'

"Ništa tu nije novo. Milanović je prošle godine rekao da u Vukovaru nema mjesta za pristojne ljude. Žalosno je da žalimo samo žrtve Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata koji nisu Hrvati, a Hrvate ne žalimo. Vidimo kako se odnosimo prema žrtvama, braniteljima, nestalima… A nikome ne smeta što partizana u Hrvatskoj ima 40.000 i 80 godina nakon rata", rekao je Josić.

Na pitanje o predsjedniku spornoj HOS-ovoj ploči u Novskoj, Josić ističe da smo si sami krivi jer smo za predsjednika izabrali čovjeka koji nema empatije prema žrtvama Domovinskog rata.

"Izjava o ploča u Novskoj…To smo si sami krivi. Mi smo za predsjednika izabrali čovjeka koji se nije borio u Domovinskom ratu, koji s time nema veze. Takav čovjek nam je dobar za predsjednika, a ne cijeni ono što je bilo 1991. godine i nema empatije prema onima koji su izginuli. Nije to ništa novo, jednom komunist, uvijek komunist u srcu i u duši", dodao je Josić.

Za kraj Josić navodi da je ovo još jedan primjer podjela u društvu.

"Na žalost, mi smo podijeljeno društvo. To možemo vidjeti i u Saboru. Te priče slušamo već 50 godina i nadam se da će i te priče prestati. Međutim, podjele ne prestaju. Podijeljeni smo među živima, a izgleda da dijelimo i mrtve", zaključio je Josić.
 

Izvor: lb/Direktno.hr/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.