‘KAD SRBI PJEVAJU ČETNIČKE PJESME, TAD JE TO ‘RODOLJUBLJE’! Pokreće se postupak protiv Srbije, internetom se širi kontroverzna snimka…

30.11.2022. 10:06:00

ČETNICI NA SVJETSKOM

Jedna stara narodna kaže, ‘Ko’ pod drugim jamu kopa…’, tako bi mogli opisati besjede Srba na njihovu veliku želju da se Hrvatska kazni od strane FIFA-e zbog provokacija upućenih vrataru Kanade Milanu Borjanu.

No s druge strane zaboravljaju na njihove navijače, a i samu reprezentaciju, u čijoj se svlačionici poslije utakmice protiv Brazila čudom našao transparent na kojem je Srbija prikazana u, kako to oni vole naglasiti, cjelovitim granicama Srbije, piše Dnevno.hr.

Da to ne bi bilo sve, na društvenim mrežama osvanuo je uradak na kojem navijači Srbije pjevaju ‘Veseli se srpski rode”, za koju portali u susjedstvu kažu da je ‘rodoljubna’, ali nekima baš i nije.

Prijava FIFA-i

Tekst te pjesme u originalu glasi:

“Ogrijalo Sunce sa Kosova polja ravna, zasijale svetinje iz vremena davna. Refren: Veseli se srpski rode, srpski rode zbog slobode. I zbog slavnih Nemanjića, Obilića, Petrovića. I zbog slavne Gračanice, Studenice, Ravanice. Nek’ se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije; (zatim) Odjeknula zvona sa starih Dečana, ovo je zemlja Lazara i Stefana; (zatim) Refren, pa; Ovdje su grobovi slavnih predaka, Što odbraniše svetu vjeru od Turaka”.

Foto: Screenshot

No naravno to je zasmetalo najviše Albancima, a jedna žena je uputila prigovor FIFA-i oko svojatanja Kosova od strane srpskih navijača.

“Prvo ekipa, a sada navijači pjevaju četničke rasističke pjesme. Da li srpski fašizam ikada staje? Zna li on za granice, FIFA?, napisala je Albanka i dodala: “Što je dosta, dosta je”.

Za kraj Srbi se pitaju kakve veze imaju četnici s ovom ‘rodoljubnom’ pjesmom i naravno po starom dobrom običaju u tome vide urotu protiv njihove države.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.