Kakav šamarovski za Vučića: Karta u ruskom ministarstvu pokazuje neovisno Kosovo

26.02.2022. 16:47:00

HLADAN TUŠ BRATSKE RUSIJE

Srbija želi ući u EU, ali s druge strane politički je bliža Rusiji, koji upravljaju srbijanskim energetskim resorom. No, s druge strane stigao je hladan tuš za Vučića

U interesu Srbije nije uvođenje sankcija bilo kome. Srbija će se prilikom odluke o donošenje restriktivnih mjera i sankcija prema bilo kojoj državi, pa i Rusiji, voditi isključivo svojim interesima. 

Izjavio je to srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, nakon što je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu, koju su osudili niz država, a Srbija je to osudila među zadnjima, a među rijetkim je državama u Europi koja nije uvela sankcije Rusiji.

 Nakon Putinovog priznanja Donjecka i Luhanska ovog tjedna postavilo se pitanje Srbije kojoj priznavanje novih država ne odgovara jer sama ne priznaje Republiku Kosovo.

To je zato što Srbija želi ući u EU, ali s druge strane politički je bliža Rusiji, koji upravljaju srbijanskim energetskim resorom. No s druge strane stigao je hladan tuš za Vučića. 

U pozadini javljanja ruskog glasnogovornika ministarstva obrane mogu se vidjeti europske zemlje u svojim granicama. Na slici se vidi i Kosovo odvojeno od Srbije, odnosno Kosovo se u njenim političkim granicama pojavljuje kao samostalna i suverena država.

24sata

Naime, Ruska Federacija službeno nije priznala neovisnost Kosova, ali je među državama koja su 2015. službeno priznale putovnicu Republike Kosovo kao važeći putni dokument za ulaz u zemlju. 

Izvor: 24sata/Foto: 24sata.hr

Izvorni autor: Emirat Asipi / 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.