KAKO JE TO BILO IZA OKA KAMERE: Najava snimanja javnog okupljanja, a snimljeno je NIŠTA, no znakovlje HOS-a, svaki put se vidi

28.05.2024. 12:16:00

Dan mladosti - radosti u Kumrovcu

Policijska uprava krapinsko-zagorska obavještava javnost kako će u subotu, 25. svibnja 2024. godine, od 9,00 sati, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i vlastima (NN 76/09, 92/14, 70/19), u sklopu osiguranja javnog okupljanja, snimati i fotografirati navedeno javno okupljanje.

Pozivamo posjetitelje da poštuju upute i pravila organizatora, kao i sva upozorenja i naredbe policijskih službenika, te da se pridržavaju pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.    

 ---a što sa snimkom????? ---

Kako smo o ovom događaju pisali OVDJE,

a još uvijek nismo dobili očitovanje MUP-a RH, je li bilo kažnjivih radnji i postupanja policije, očito kao i svake godine, progledava se kroz prste unatoč svim zakonskim zaprekama (ZOPPJRM-a, Zakon o grbu, zastavi ...Zakon o javnom okupljanju, kazneni zakon). Istinu za volju nitko nije očekivao da će se očitati da se ništa nije dogodilo, jer na službenim stranicama PU Krapinsko zagorske, osim ove najave o snimanju, nema drugih vijesti da se nešto dogodilo u Kumrovcu. 

I vrapci na grani više ne pjevaju o Rezoluciji Vijeća EU br. 1481 i Deklaraciji o osudi počinjenih zločina tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj od 1945. do 1990. godine, jer je od dana donošenja prošlo ili napunilo punoljetnost, a da se gura glava u pijesak. Ima tu još jedna stavka, jedan umre tri se "rode", partizanske su mirovine nasljednje, koliko će Manolićevih naslijediti njegovu pozamašnu mirovinu.

A što je s našim braniteljima? Osuđenim za ratni zločin, a samo su branili naše domove, što je sa zločinima bez kazne počinjenog pod okriljem ove zvezde petokrake, o čemu smo pisali OVDJE

I tako dok Mi Hrvati ne smijemo izvjesiti zastavu ili postaviti grb s prvim bijelim poljem, jer je to znak ustaštva. Da, ali mnogi prije Hrvatski velikani kosristili su taj grb i zastavu dok još ustaše nisu postojale. Ako gledamo pravo, isticanjem tog obilježja (bez znaka "U" ili spominjanja imena "Poglavnika", uvijek će ili se može reći da ne veličamo ustaštvo, nego recimo sjećamo se Nikole Šubića Zrinskog ili bana Josipa Jelačića ili mnogih drugih koji su koristili našu prvotnu zastavu ili grb. 

Ali kako kod nas uvijek postoje dvojaka mjerila, za komunistički zločin Križnog puta od Bleiburga pa do tko zna kud sve nije vodio, gdje su likvidirani mnogi nevini Hrvati, među njima i djeca. Hrvatska vojska, bez suđenja i prava na obranu, likvidirani ODMAH, a hvala "saveznicima" na usluzi datu partizanima. 

Tako za legitimno registriranu zastavu, grb i logo HOS-a, biti ćete kažnjeni, ali za petokraku zvijezdu nećete. Stoga, Andreju i Bože, Vaša politička volja je takva da se zaboravi zločin komunističkog režima, unatoč svim zakonskim osnovama. I danas jedan dan Oružanih snaga RH-a i Hrvatske kopnene vojske, u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, stoji sljedeće: 

Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata je osoba koja je kao dragovoljac i pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske (ZNG, Hrvatske vojske, Ministarstva obrane, Policije, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih obrambenih snaga (HOS-a) te pripadnik oružanih odreda Narodne zaštite koji je u njima proveo najmanje 5 mjeseci do 24. prosinca 1991. godine), organizirano sudjelovala u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti, odnosno suvereniteta Republike Hrvatske u bilo kojem razdoblju Domovinskog rata (u daljnjem tekstu: hrvatski branitelj iz Domovinskog rata).

Hrvatske obrambene snage – Wikipedija Građanin platio kaznu zbog legalne ratne zastave HOS-a na kući | HOP

I kako onda objasniti, zakon u dva navrata dopušta korištenje znakovlja HOS-a, a politička direktiva je da se to ZABRANJUJE!

Svim pripadnicima Oružanih snaga RH i Hrvatske kopnene vojske čestitamo njihov Dan, sa sjećanjem na prvo postrojavanje na današnji dan u Kranjčevićevoj ulicii (stadionu) pripadnika OS RH-a A povijest se ne briše samo tako i na taj dan se vijorila zastava crven-bijeli- plavi s povijesnim grbom (prvo polje bijelo).

Za dom spremni - i umrijeti!

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: snimka zaslona/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.