Kamion pun piljevine prevrnuo se zbog pucanja pneumatike

01.04.2021. 14:08:00

U kamion je udarilo osobno vozilo, a nakon prevrtanja kamiona po autocesti A3 rasula se piljevina, jer je otpala metalna ograda na kamionu

Policija PU Brodsko posavske završila je očevid u svezi prometne nesreće koja se dogodila u srijedu oko 10 sati na A3 kod Nove Gradiške. Podsjetimo, sudarili su se automobil i kamion, koji je prevozio veliku količinu piljevine.

- Utvrđeno je da je došlo do pucanja pneumatika na teretnom automobilu hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji vozač, a koji se kretao južnom kolničkom trakom autoceste A3 od zapada u smjeru istoka. Uslijed pucanja pneumatika došlo je do prevrtanja vozila, rasipanja prevoženog tereta, udara u metalnu ogradu te prelaska na sjevernu kolničku traku, gdje se i zaustavio. 

U daljnjem kretanju vozila, došlo je do udara u osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka, koji se zaustavio na travnatoj površini, a kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Austrije. Na otpale dijelove metalne ograde, udario je teretnim automobilom (srbijanskih nacionalnih oznaka) 41-godišnji vozač (državljanin Republike Srbije) koji se također kretao južnom kolničkom trakom autoceste A3, iz smjera zapada u smjeru istoka. U ovoj nesreći 28-godišnji vozač kamiona ozlijeđen te je prevezen u bolnicu u Novoj Gradiški na ukazivanje liječničke pomoći, nakon čega je pušten - izvjestila je policija PU Brodsko posavska.

Izvor: 24sata/ Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Izvorni autor: Franjo Lepan/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.