Kapetan je odlučio: Modrićev posljednji valcer bit će na Euru!

20.06.2023. 11:28:00

Prvi put otkad je izbornik Zlatko Dalić, nakon velikog natjecanja neće se umiriti niti jedan igrač. Ostaju Vida, Perišić, Modrić...

Luka Modrić  (37), to je ono što sve zanima, neće se oprostiti od reprezentacije! Ruku na srce, najbolji hrvatski igrač svih vremena zaslužuje bolji i veći oproštaj od onoga u Rotterdamu.

Bila mu je to još jedna od onih teških noći, u kojima san ne dolazi na oči. U životu vrhunskih nogometaša više-manje čest slučaj jer adrenalin nakon večernje važne utakmice uzima svoj danak. Kada ste osjetljiva duša i doživite gorko natjecateljsko razočaranje, onda su potpuno probdjevene noći osobito naporne.

Luka Modrić je čovjek kojeg emocije uvijek definiraju u doživljajima i nešto manje značajnih gubitaka od nekog važnog klupskog ili reprezentativnog finala. Iza tvrde žile njegova karaktera, s kojima svladava životne i nogometne prepreke, prkoseći teretima dobi i uvriježene psihologije limita u vrhunskom sportu, plamti nemir njegove emocije.

Karakter fajtera

Žilavost i karakter fajtera naslijedio je, počevši od djeda Luke, od oca Stipe. S kojim dijeli i tu crtu emotivne osjetljivosti, odnosno drugačijih (mekših) reakcija na događanja koja drugim ljudima izgledaju možda jednostavnije, ili ne zaslužuju dublje doživljaje. Zašto je taj dio osobnosti važan u ovom trenutku Modrićeve senzacionalne karijere, i ne samo nje?

Izvor: 24sata.hr

Izvorni autor: Dubravko MiličićIz Rotterdama: Hrvoje Tironi/Foto: wiki

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.