Karolina Vidović Krišto - Kronologija borbe protiv institucionaliziranja pedofilije

20.06.2020. 13:42:00

Prije gotovo osam godina emitirana je emisija “Slika Hrvatske – Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?” autorice Karoline Vidović Krišto. Ova je emisija tada na noge podigla velik broj ljudi koji su ustali u zaštitu djece.

Različiti ljudi, različitih svjetonazora, opredjeljenja, vjera, narodnosti. Svi su bili ujedinjeni u zaštiti djece.

Danas, gotovo osam godina kasnije, ova je emisija i dalje aktualna jer je tzv. spolni odgoj koji je tada uveden u sve hrvatske škole još uvije dio školskog kurikula. Nije izbačen unatoč tomu sto je temeljen na pedofiliji. Mijenjano mu je ime, od 4. Modula, preko “rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje”, do prikrivenog ulaska u predmet i udžbenike biologije. Ali kontinuitet traje od 2012. Autori su Aleksandar Štulhofer, suradnik i stipendist instituta Kinsey koji je s deklariranim pedofilom izdao knjigu o seksualnosti, ginekolog Dubravko Lepusic i Amir Hodzic.

Karolina Vidović Krišto neumorno i sustavno, svih ovih godina ukazuje na ovaj problem, njezina borba protiv institucionaliziranja pedofilije traje. To je borba svih nas. Prije dvije godine prozvala je, u eteru HRT-a, u emisiji uživo, pomoćnicu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak koja je potom stala u obranu pedofilskog sadržaja u kurikulu. U svojoj prepisci s HND-om, koju u cijelosti prenosimo, najoštrije dosad prozvala je ministarstvo obrazovanja, te “kolege” novinare.

Zanimljivost za kraj – emisija “Slika Hrvatske – pedofilija kao temelj spolnog odgoja?” emitirana je 29. prosinca 2012., između blagdana Nevine dječice i blagdana Svete obitelji, na Karolinin rođendan.

Ovdje možete pogledati emisiju:


_________________________________

HND
_________________________________

Poštovani,

na predmetnu prijavu Novinarskom vijeću časti u kojoj sam optužena za iznošenje netočnih informacija vezanih uz pedofilski sadržaj u preporučenim lektirama, uz popis lektire, te uz tzv. spolni odgoj želim naglasiti kako su sve tri optužbe potpuno neutemeljene:

Pedofilski sadržaj u preporučenim lektirama MZO:
Kada govorimo o pedofilskom sadržaju potrebno je otkloniti nedoumice vezane uz terminologiju. Opis silovanja petogodišnje djevojčice od strane odraslog muškarca je pedofilija. Opis silovanja dječaka od strane odraslog muškarca je pedofilija.

U romanu Zorana Ferića “Anđeo u ofsajdu” opisana je, među ostalim, i ova pedofilska mašta: „Kad sam se vratio i to rekao Marini, napravila je facu kao da vidi duh svoga oca kako jebe petogodišnju djevojčicu.”

U romanu Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”, među ostalim, piše i ovo: “– Ovim ju je namamio – istisnuo je Milan zagledan u sićušnu napravu – a imala je samo deset godina.

Deset godina, pomislio sam, okrugla cifra. Odlično vrijeme da se siluje djevojčica.”

U romanu Kristiana Novaka, “Črna mati zemla” opisano je, među ostali, silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i piše, među ostalim, i ovo: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”

Koja je svrha ovog pedofiloskog sadržaja? Prevencija i edukacija? Da se djeca odupru kaznenome djelu pedofilije? Nisu li srednjoškolska djeca već izašla iz tog razdoblja? Koja je onda svrha da im se kroz institucionalno obrazovanje nudi pedofilski sadržaj?

Popis lektire:

U emisiji Dobar dan, Hrvatska kolega Mirko Fodor pročitao je citat iz knjige Zorana Ferića “Anđeo u ofsajdu”, za koju sam uvodno jasno naglasila da se nalazi na popisu lektira koji se mijenjao 2016. godine: https://www.youtube.com/watch?v=zFMxwzQegq8&feature=share , TC: 0:00 – 0:06. Time je otklonjena i druga optužba.

Međutim, iskoristila bih priliku kolegama novinarima skrenuti pozornost na širi problem – na manipulacije ministrice Blaženke Divjak i asistenciju novinara pri njezinoj manipulaciji.

Nakon što je njezina pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a stala u obranu pedofilskog sadržaja u lektiri i unatoč tomu što je u emisiji jasno i glasno rečeno da je riječ o popisu koji se mijenjao 2016., ministrica Divjak nije se očitovala o skandaloznoj Lidiji Kralj, nego je manipulativno izokrenula stvarnost: medijima je izjavila kako je u emisiji, citiram: “netočno navedeno da je određena literatura na popisu lektire, što je laž.” (Blaženka Divjak, Hina/HRT 28. veljače 2018., http://vijesti.hrt.hr/432394/vigilare-trazi-smjenu-ministrice-divjak )

Zbog ove njezine manipulacije i zbog novinara i medija koji su poput plaćenika ponavljali ovu s ničim povezanu polu-rečenicu, hrvatska je javnost ostala zakinuta za niz bitnih informacija:

Zašto je “Anđeo u ofsajdu” uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?
Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”?
Zašto je roman Kristijana Novaka “Črna mati zemla”, u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”, još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik?

Tzv. Spolni odgoj je temeljen na pedofiliji?

Tzv. Spolni odgoj koji je u hrvatskim školama od 2013. godine povezan je s pedofilijom. Taj tzv. Spolni odgoj, koji se u sadašnjem kurikulu zove “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”, povezan je s učenjem Alfreda Kinseya i s Institutom Kinsey. Kinseyeva je teza da su “Djeca seksualna bića od rođenja”. Kako je došao do te teze?

Kinsey je poticao i plačao pedofile da seksualno zlostavljaju dojenčad i djecu. Dao im je upute kako da bilježe ponašanje djece za vrijeme zlostavljanja. U svojoj knjizi objavio je tablicu u kojoj se navodi kako je, primjerice, dječak od 4 godine doživio 26 orgazama unutar 24 sata. Kao dokaz za orgazme Kinsey navodi da dijete plače, vrišti, doživljava konvulzije, odguriva zlostavljača, ponekad pada i u nesvijest.

Hrvatska javnost je još 2013. saznala kako su glavni autori tog tzv. Spolnog odgoja u Hrvatskoj Dubravko Lepušić, Amir Hodžić i Aleksandar Štulhofer. Također je hrvatska javnost još 2013. saznala kako je Aleksandar Štulhofer bio suradnik i stipendist Instituta Kinsey, te kako je surađivao s tri deklarirana pedofila.

Ove podatke iznijeli su, među ostalim, zabrinuti roditelji koji su upravo zbog tzv. Spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji u mjesecu travnju ove godine ispred zgrade Vlade tražili ostavku ministrice Blaženek Divjak.

Ja sam novinarka, ali sam i aktivni borac za ljudska prava. Ipak, u ovom slučaju ne smatram presudnom činjenicu da svaki roditelj sukladno Ustavu i Ljudskim pravima ima pravo na slobodu odgoja. Ovdje je riječ o neprihvatljivom sadržaju kojem ne smije biti izloženo nijedno dijete, jer je povezano s pedofilijom, jer je temeljeno na kaznenom djelu pedofilije.

Bilo kakva rasprava o tzv. Spolnom odgoju može započeti tek kada se u cijelosti izbaci ovaj sadašnji tzv. Spolni odgoj, koji je mimo ljudskih prava djece i roditelja, već 5 godina u svim hrvatskim školama, i koji je temeljen na pedofiliji. Tek nakon toga može se krenuti u raspravu o tom segmentu odgoja unutar sustava obrazovanja. U tu raspravu tada treba uključiti relevantnu struku (pedagoge, psihologe, pedijatre, neurologe, itd.) i roditelje, a isključiti sve koji su na bilo koji način povezani s pedofilijom i učenjem Instituta Kinsey.

Preporučam da pogledate ovu emisiju:


Što se, pak, iznesene optužbe tiče, ona je plod mašte podnositelja zahtjeva jer u nijednom trenutku nisam povezala tzv. Spolni odgoj s lektirom Zorana Ferića (emisija se može pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=Y_S8TucqxXg ).

Igor Vukić, čije istraživanje arhiva sufinancira Vlada RH, bio je gost emisije povodom promocije njegove nove knjige koja je plod tog istog istraživanja.

Lijep pozdrav,

Karolina Vidović Krišto

* zanimljivi linkovi:

https://direktno.hr/zivot/obitelj/pedofilija-skolama-roditeljske-udruge-traze-izbacivanje-spolnog-odgoja-i-smjenu-ministrice-114670/

https://www.citizengo.org/hr/ed/158077-revidirajte-lektiru-izbacite-pedofiliju-i-perverzije

https://www.vjeraidjela.com/iz-predlozene-lektire-strse-prostote-i-nastranosti/

https://www.vjeraidjela.com/fericeva-i-reformatorska-misolovka-za-mladez/

_________________

Žalba Središnjem odboru HND-a

Anđeo u ofsajdu, knjiga Zorana Ferića s pedofilskim sadržajem bila je godinama lektira u hrvatskim školama. Prašina se podigla u javnosti tek 2016.: https://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/23211-a-cernivec-kurikulum-u-ofsajdu.html , https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/konzervativci-dizu-buru-oko-pedofilske-lektire-feric-odgovara-20160311 , itd.).

Zbog netransparentnog informiranja javnosti i netransparentnih informacija na službenim stranicama ministarstva kolege s HRT-a i ja iskoristili smo gostovanje predstavnice ministarstva da razjasni što jest, a što nije na popisu lektira.

Novinarsko vijeće časti s nevjerojatnom lakoćom i bezobzirnim licemjerstvom, što proizlazi iz njihovog zaključka/ dopisa Broj 21/18 (u privitku), ignorira činjenicu da je riječ o razgovoru u studiju s pomoćnicom ministrice obrazovanja, a ne o mojem novinarskom uratku u formi izvještaja, reportaže, komentara, itd.

Na postavljeno joj pitanje i pročitan citat pomoćnica ministrice Blaženke Divjak, Lidija Kralj nije rekla da ta knjiga više nije popisu, nego je stala u obranu tog sadržaja, što implicira da ta knjiga još uvijek jest na popisu. Da je rekla kako je Ferićev Anđeo u ofsajdu, knjiga s pedofilskim sadržajem, uklonjena s popisa lektire, iduće bi pitanje bilo – zašto nisu uklonjene druge knjige s pedofilskim sadržajem, poput Ferićeve Mišolovke za Walta Disneya, ili Novakove Črna mati zemla. Kako je a priori stala u obranu pedofilskog sadržaja, što je bilo šokantno za sve prisutne u studiju a sudeći po reakcijama bilo je šokantno i za gledatelje, iduće primjere pedofilskog sadržaja u školskim lektirama nismo imali potrebe ni navoditi.

Ponovimo, predstavnica ministarstva bila je u studiju – zašto javnosti nije objasnila jesu li Ferićeve knjige i dalje na popisu ili nisu? Tek 10-ak dana kasnije oglasilo se ministarstvo. Iako je već u studiju HRT-a imalo priliku reći stanje stvari, ono tek 10-ak dana kasnije daje odgovor na jedno od postavljenih pitanja koje je bilo dužno dati u studiju: http://www.prvi.hr/ministarstvo-andeo-u-ofsajdu-nije-dio-lektire/

Javnost i dalje nema odgovore na slijedeća pitanja:

Zašto je “Anđeo u ofsajdu” uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?
Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”?

Je li i zašto je roman Kristijana Novaka “Črna mati zemla”, u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”, još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik?

I sada članovi Novinarskog vijeća časti svojim obrazloženjem imputiraju meni kao svojoj kolegici da sam kao novinarka, odnosno, kao jedna od dvaju voditelja, koja vodi razgovor u studiju s pomoćnicom ministrice obrazovanja bila dužna dati njezine odgovore?

O tome koliko su zbunjujuće informacije iz ministarstva obrazovanja bile tih dana i tjedana svjedoči i slijedeći primjer: U trenutku pripreme emisije, na dvjema stranicama službenog web-a Ministarstva obrazovanja bile su dvije različite inačice istog dokumenta – u jednoj je Ferićeva knjiga (Mišolovka Walta Disneya) na popisu, na drugoj nije (screenshot-ovi u privitku).

Ista je stvar i s tzv. spolnim odgojem koji je temeljen na pedofiliji – odgovor na pitanje kakav je taj “odgoj” i zašto je već 5 godina u hrvatskim školama treba dati predstavnik ministarstva obrazovanja, a ne ja kao medijski djelatnik koji vodi razgovor u studiju s tim istim predstavnikom.

Ako Novinarsko vijeće časti svojim obrazloženjem želi cenzurirati ili zabraniti pitanja koja se postavljaju predstavnicima vlasti, na krivom su putu i ne bi se trebali nazivati “Novinarskim vijećem časti”.

Ponovit ću, tzv. Spolni odgoj koji je u hrvatskim školama od 2013. godine povezan je s pedofilijom. Taj tzv. Spolni odgoj, koji se u sadašnjem kurikulu zove “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”, povezan je s učenjem Alfreda Kinseya i s Institutom Kinsey, što proizlazi iz dokumenata i literature tog dijela kurikula. Kinseyeva je teza da su “Djeca seksualna bića od rođenja”. Kako je došao do te teze?

Kinsey je poticao i plačao pedofile da seksualno zlostavljaju dojenčad i djecu. Dao im je upute kako da bilježe ponašanje djece za vrijeme zlostavljanja. U svojoj knjizi objavio je tablicu u kojoj se navodi kako je, primjerice, dječak od 4 godine doživio 26 orgazama unutar 24 sata. Kao dokaz za orgazme Kinsey navodi da dijete plače, vrišti, doživljava konvulzije, odguriva zlostavljača, ponekad pada i u nesvijest.

Hrvatska javnost je još 2013. saznala kako su glavni autori tog tzv. Spolnog odgoja u Hrvatskoj Dubravko Lepušić, Amir Hodžić i Aleksandar Štulhofer. Također je hrvatska javnost još 2013. saznala kako je Aleksandar Štulhofer bio suradnik i stipendist Instituta Kinsey, te kako je surađivao s tri deklarirana pedofila.

Ove podatke iznijeli su, među ostalim, zabrinuti roditelji koji su upravo zbog tzv. Spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji u mjesecu travnju ove godine ispred zgrade Vlade tražili ostavku ministrice Blaženek Divjak.

Ja sam novinarka, ali sam i aktivni borac za ljudska prava. Ipak, u ovom slučaju ne smatram presudnom činjenicu da svaki roditelj sukladno Ustavu i Ljudskim pravima ima pravo na slobodu odgoja. Ovdje je riječ o neprihvatljivom sadržaju kojem ne smije biti izloženo nijedno dijete, jer je povezano s pedofilijom, jer je temeljeno na kaznenom djelu pedofilije.

Bilo kakva rasprava o tzv. Spolnom odgoju može započeti tek kada se u cijelosti izbaci ovaj sadašnji tzv. Spolni odgoj, koji je mimo ljudskih prava djece i roditelja, već 5 godina u svim hrvatskim školama, i koji je temeljen na pedofiliji. Tek nakon toga može se krenuti u raspravu o tom segmentu odgoja unutar sustava obrazovanja. U tu raspravu tada treba uključiti relevantnu struku (pedagoge, psihologe, pedijatre, neurologe, itd.) i roditelje, a isključiti sve koji su na bilo koji način povezani s pedofilijom i učenjem Instituta Kinsey.

Ako ste odlučili opomenuti me bez obzira na sve iznesene činjenice, imate instrumente da to samovoljno i učinite. Time okrećete pilu naopako i opominjete me zapravo zato što nisam dala odgovore na pitanja na koje je odgovore u studiju HRT-a trebala dati predstavnica ministarstva. Sukladno tom i takvom iskrivljavanju stvarnosti, ja vas i sve ostale kolege novinare u Hrvatskoj pozivam da javnosti date odgovore na slijedeća pitanja na koja iz ministarstva obrazovanja ne odgovaraju:

Zašto je tzv. spolni odgoj koji je dokazano povezan s pedofilijom već više od pet godina u hrvatskim školama?

Zašto je “Anđeo u ofsajdu” uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Blaženke Divjak, Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?

Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”?

Je li i zašto je roman Kristijana Novaka “Črna mati zemla”, u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”, još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik.


Željko Marsic Zenga

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.