Katastrofa rukometne reprezentacije na OI: Prvi put u povijesti ispali u grupnoj fazi

05.08.2024. 08:17:00

U posljednjem susretu 5. kola skupine A na olimpijskom turniru rukometaša, Hrvatska je izgubila od Španjolske rezultatom 31-32 (15-20), čime je ostala bez plasmana u četvrtfinale.

Hrvatski rukometaši su se našli pred ključnim trenutkom turnira - samo im je pobjeda protiv Španjolske garantirala prolaz u četvrtfinale. Nažalost, nisu uspjeli i vraćaju se kući.

Ovo je bio šesti nastup Hrvatske na olimpijskim igrama, no prvi put nisu prošli grupnu fazu.

Španjolska je bolje otvorila susret, povela je 8-4 u devetoj minuti. Hrvatska je uspjela izjednačiti, ali su Španjolci serijom od 4-0 ponovno došli do četiri gola prednosti (12-8). U 25. minuti Španjolska je stigla do +5 (17-12), a s tom razlikom je završilo i prvo poluvrijeme (20-15).

U nastavku susreta, Hrvatska je u nekoliko navrata smanjila zaostatak na samo jedan gol. Na ulazu u zadnju minutu, rezultat je bio 31-30. Španjolci nisu uspjeli zabiti, a Hrvatska je 16 sekundi prije kraja dobila sedmerac kojeg je iskoristio Martinović za 31-31. No, Gomez je četiri sekunde prije kraja osigurao pobjedu Španjolskoj.

Španjolce su do pobjede predvodili Javier Rodriguez sa šest golova, Aleix Gomez s pet golova, dok je Gonzalo Perez de Vargas imao 14 obrana.

Za Hrvatsku je Luka Lovre Klarica postigao sedam golova, Ivan Martinović i Zvonimir Srna po šest golova, a Dominik Kuzmanović je upisao 15 obrana.

Izvor: PDN/Foto:DAMIEN MEYER Afp

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.