Kažu da su ustaše sramota i grijeh Hrvata! Čija sramota i grijeh su četnici, partizani-komunisti?

13.11.2021. 19:04:00

Za komunističke, partizanske zločine nitko nije procesuiran, niti osuđen!...

Kažu da pobjednici kroje povijest: na  jugoslavenskom primjeru se to potvrdilo. Komunisti su o sebi i svom komunističkom-totalitarnom društvu, medijskom propagandom i zastrašivanjem stvarali sliku humanog društva, velikih mogućnosti, a prikrivali zločine i rad tajnih službi.

Tko su hinjeni moralisti i lažljivci?

Često se u raspravama, osuđuju  ustaški, fašistički i četnički zločini, a komunistički se ne priznaju, čak se proglašavaju neistinom i revizijom povijesti.

To  samo dokazuje ono što ja stalno tvrdim, da se komunisti nisu ponašali ništa bolje od  Mussolinijevih squadrista, Hitlerovih gestapovaca, ustaša i četnika u vrijeme rata, u odnosu na sve ono što su komunisti radili poslije rata u vrijeme mira.

Komunisti i njihovi sljedbenici  očito odmazdu smatraju  normalnom i opravdanom.

Za komunističke, partizanske zločine nitko nije procesuiran, niti osuđen!

Partizani nisu bili ništa bolji, dapače, gori jer su stravične zločine počinili u miru, zločine iz mržnje!

Dakle nacisti, fašisti, ustaše, četnici, kozaci …. osuđeni su nakon rata počevši od suđenja u Nurnbergu 1948. godine, do Beogradskog procesa i osude na smrt Draže Mihajlovića, pa suđenje 35- torici generala NDH i osude na smrt, njih 18, strijeljanih 1945.godine u Beogradu, osude Bl. Kardinala Alojzija Stepinca, do pobijenih bez Suda i presude na Križnom putu, a da za komunističke, partizanske zločine nitko nije odgovarao.

Sjećanje da, a odgovornost i kazna za zločince, ne? Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, fašizma, nacizma i komunizma – HRVATSKE PRAVICE (hrvatskepraviceblog.com)

Partizani nisu poštovali nikakve Ženevske konvencije o ratnim zarobljenicima, nikakve moralne, ni društveno priznate norme ponašanja.

Na spomen komunističkih zločina kažu da se ne pričaju gluposti!?

U ratu počinjeni zločini smatraju se kao dio ratnih operacija, ratni zločini,  a u miru počinjeni zločini, zločini iz mržnje.

Zločin je zločin, ma tko ga počinio i s kojim motivom. Ostaje zločin osim u slučaju  samoobrane!

Kada će hrvatsko društvo postati toliko zrelo da se tako postavi?

Komunistički um ostaje zarobljen u svojoj ideologiji.

Revolucija jede svoju vlastitu djecu! To je opravdanje!?

Niti shvaćaju  da je komunizam totalitarno i neprihvatljivo državno uređenje, niti priznaju njegovu zločinačku narav.

Evo dokaza za tu zločinačku narav komunizma;

Partizanski zločini nisu kažnjeni

Zar je normalno  da je 24.kolovoza 1947.godine zaklan svećenik Miroslav Bulešić u Župnom dvoru u Lanišću, a koljač oprao ruke i nož u valovu u dvorištu i rekao “primio sam mu ja dušu” nakon što je don Miro zavapio “Isuse primi dušu moju” Čisti zločin iz mržnje prema vjeri „IN ODIUM FIDEI“

  • Jeli normalno da odvedu svećenika Fracesca Bonifacija iz Krasice u Istri  bace ga u jamu,
  • Jeli normalno  da se 82 svećenika iz Istre pošalju u zatvor, nakon što je zahvaljujući njima i crkvenim matičnim knjigama Saveznička komisija na Pariškoj mirovnoj konferenciji odlučila da Istra 10.veljaće 1947.godine,  pripadne Hrvatskoj, odnosno FNRJ,
  • Jeli normalno da se pobiju svi pravi antifašisti istarski narodnjaci i pobacaju u fojbe, a među njima i otac biskupa u miru Ivana Milovana
  • Jeli normalno da se napune istarske jame sa antifašistima koji su sačuvali hrvatski jezik i identitet istre, koji su preživjeli Mussolinijev fašizam,  ali nisu komunistički teror i fašizam.A zašto? Zato što su bili vjernici-katolici, samo zato. Tu i takvu slobodu im je donio komunizam.

Oslobodio ih je od života!

To je samo u Istri.!

  • A u 40 dana koliko  je Titova narodno oslobodilačka vojska bila u Trstu, OZNA je uspjela pobiti 10 do 15 000 ljudi i pobacati ih u kraške jame ili fojbe najviše u Bazzovicu.
  • I kada pišete o bogobojaznosti, ne mislite valjda na sve one ubijene i masakrirane svećenike koje je Partija dala pobiti.!?
  • Ne mislite na Petra Pericu kojega su partizani  ubili  u noći sa 23 na 24.listopada 1944.godine, zajedno sa još 53 Dubrovčana na otoku Daksi jedan preživjeli je   svjedočio je da su padru Perici skinuli haljine, za koje se on otimao ne želeći ostati gol. Nakon što su ga posve razodjenuli, potezali su ga za bradu i izrugivali mu se. Potom su ga bacili u jamu i ubili zračnom puškom za podvodni ribolov.Petar Perica naime autor je prekrasne marijanske pjesme Rajska djevo kraljice Hrvata!

I da još jedna napomena: partizani su se borili za Jugoslaviju, ne za Hrvatsku. Andrija Hebrang stariji, borio se za Hrvatsku i to platio glavom! Ubila ga je ta “humana” Partija, koja „nije „zločinačka!?

A je ! U programu je imala ugrađen zločin:

Likvidirati, likvidirati, likvidirati

»Strogo povjerljivo!

Samo za partijska tijela!

16. rujan 1941.

Deklaracija CK – KPS

Na poziv KPJ CK (Komunistička partija Jugoslavije Centralni komitet) je zauzeo sljedeće stajalište:

CK se obvezuje i naglašava da je u sadašnjoj političkoj situaciji nastupilo vrijeme za izvršenje socijalističke revolucije.

CK se dalje obvezuje da u predvečerje revolucije mora prestati sa svakim oblikom druženja s građanskim elementima u OF (Osvobodilna fronta), jer su to isključivo samo proturevolucionarni elementi koji su iz koristoljubja prodali svoje uvjerenje, i streme za materijalnim u novoj kapitalističkoj državi i oni koji nemaju nikakvoga razumijevanja za radničku klasu.

U pravom spoznavanju sadašnje revolucionarne situacije CK zaključuje Da se provedu sljedeće nužne mjere, koje su potrebne da se pobjednički izvede revolucija:

1. Svi rukovoditelji v OF-u, koji pripadajo bilo kojem građanskom usmjerenju moraju se likvidirati.

2. Svi veleposjednici, kapitalisti, industrijalci i kulaci moraju se likvidirati.

3. Svi čelnici i funkcionari građanskih stranaka, koji nisu u OF-u ili u NOV-u (Narodnooslobodilačka vojska) i koji ne budu likvidirani tamo, moraju se likvidirati.

4. Svi čelnici Bele garde mora se likvidirati.

5. Svi čelnici Plave garde mora se likvidirati.

6. Sve SS-ovce i gestapovce mora se likvidirati.

7. Sve intelektualce, študente i kavanske političare mora se likvidirati.

8. Sve svećenike, koji su se izjasnili protiv radništva mora se likvidirati.

9. Sve bivše jugoslavenske oficire, također i one koji su pri NOV-a, mora se zatvoriti.

10. Sve svećenike mora se zatvoriti. Neka crkve ostanu zatvorene, iste se ne smije rušiti. Represalije se smiju provoditi samo na drugim crkvenim imanjima i posjedima.

11. Sva vojna poslanstva kapitalističkih država, koja se nalaze pri NOV-u mora se prisiliti da otputuju. Svaki daljnji razgovor je zabranjen.

12. Sve osobe, koje se protive našem oslobodilačkom ratu mora se odmah tajno odvesti i predati NOV-u. Iste se mora likvidirati samo u slučaju ako to situacija ili pak vanjski položaj zahtijeva.

13. Svi građanski časopisi ne smiju izlaziti. Radioaparate se mora također oduzeti.

14. Svi javni uredi i sve životno važne ustanove, poput prometnih sredstava, mora se također oduzeti i predati odjelima NOV-a.

15. Sve se te mjere moraju provesti onoga dana kada to bude naređeno.

16. Sve likvidacije moraju izvršiti posebni odjeli partije.

Partijske organizacije na terenu i u odjelima NOV-a moraju to provesti u najvećoj tajnosti prema naredbama. Samo najvažniji stari članovi, funkcionari partije, smiju znati za te naredbe, i samo su oni određeni za odabir krivaca.

Živjela socijalistička revolucija!

Živio Staljin, vođa cjelokupnoga radnog naroda!

Za CK – KPS (Komunistička partija Slovenije):

(potpis) Boris Kidrič«

Original na slovenskome jeziku

»Strogo povjerljivo!

Samo za organizacije partije!

16. IX. 1941.

Boris Kidrič

I za te zločine nikada nitko nije odgovarao.

Tita su priznali i zapadni saveznici, jer im je odgovaralo da netko čvrstom rukom održava mir na jugoistoku Europe.

Četnici zamjenili kokarde sa kapom partizankom

U  kolovozu 1944. Josip Broz Tito proglašava amnestiju za četnike i poziva ih da pređu u partizane.

Prelazak je bio masovan i radi se o desetinama tisuća četnika koji su prešli u partizane i zamijenili kokardu s petokrakom. To je imalo velike posljedice za hrvatski narod u ubijanju koje je nastupilo probojem Srijemskog fronta i ulaskom partizana iz Srbije u NDH, kao i pokoljima nakon završetka rata. Patološka mržnja četnika prema Hrvatima i muslimanima došla je do izražaja u oba rata, Drugom svjetskom i Domovinskom.

Koliki su bili razmjeri prelaska četnika u partizane svjedoči da je iz gore spomenutog Čegarskog korpusa čak 3000 četnika otišlo u redove Josipa Broza Tita.

O tome Philip J. Cohen piše:

“Tito je javno tražio četničku podršku u zamjenu za ponuđenu amnestiju 17. kolovoza 1944. (dakle, neposredno nakon što se vratio iz Italije sa sastanka s kraljem Petrom i Churchillom ) i desetine tisuća četnika se prestrojilo u partizane. Nakon njemačkog povlačenja iz Beograda, Tito je ponovo ponudio amnestiju 21. studenoga 1944. i 15. siječnja 1945., i četnici su još jednom bili glavni korisnici amnestije. Suradnja s komunistima je značila de facto rehabilitaciju onih koji su surađivali sa Nijemcima.“ (P. J. Cohen, Srpski tajni rat – propaganda i manipulacija historijom, Sarajevo, 1996., str. 83)

Na str. 199., u bilješkama br. 201. i 202., autor nastavlja:

“U jednom dokumentiranom slučaju, 3.000 četnika iz četničkog korpusa Čegar, blizu Niša, napustilo je svoga četničkog komandanta majora Mirka Ćirkovića, da bi masovno postali partizani u rujnu 1944., pridruživši se 14. partizanskoj diviziji… ova amnestija je proširena na one četnike, hrvatske domobrane i slovenske domobrane koji su pomagali partizanima i koji, teoretski, nisu bili krivi za silovanja, ubojstva ili paljevine – radnje po kojima su četnici notorno bili poznati. ‘Odluka o općoj amnestiji lica koja su u četničkim jedinicama Draže Mihailovića učestvovala ili ih pomagala ili su učestvovali u jedinicama hrvatskih ili slovenskih domobrana’, Službeni list Demokratske federativne Jugoslavije, 1. veljače 1945., tom 1., br. 12., str. 6. … Iz ove amnestije su isključeni ustaše, Slovenska bijela i plava straža, sljedbenici Ljotića i članovi Nedićeve administracije.”

https://portal.braniteljski-forum.com/blog/vijesti/29-svibnja-1944-cegarski-cetnicki-korpus-znate-li-da-je-vise-od-3000-cetnika-samo-iz-ove-postrojbe-zavrsilo-u-partizanima

Činjenica je da je  četništvo u partizanima, uz boljševički fanatizam i velikosrpstvo, bilo temelj za genocid nad hrvatskim narodom u poratnim pokoljima i nastavak na pokolje u Domovinskom ratu.

I još uvijek se ne priznaje zločinački karakter Komunizma

Osvrnuti ću se na neke riječi g. Ive Josipovića, kao predstavnika komunističke ideologije, koji je sudjelovao u jednoj mail „razmjeni „mišljenja:

“Mrski predsjednik” Ne meni nije bio mrski predsjednik, bio je uglađen, smiren i za divno čudo prvi je  Milorada Pupovca označio kao etno-biznismena.

Bio je  izvjesno osvježenje nakon 10 godina vladanja doista mrskog Stjepana Mesića, koji je izveo presedan sa Međunarodnim sudom u Hagu, dijeleći neselektivno i zlonamjerno državne dokumente Tužilaštvu Suda. Predsjednik države tuži, dijeli dokumente i svjedoči protiv vlastite države kojoj je Predsjednik?! Apsurdno! Nikada viđeno od kada je svijeta!

Čak sam napisala i članak u pohvalnom tonu kada  se g.Josipović zauzeo za mladog Francuza  Jean Michela Nicoliera, francuskog dragovoljca, pripadnika HOS-a, koji je nestao iz vukovarske bolnice, a mogao je sa francuskom ekipom novinara izaći iz Vukovara, ali nije htio.

 Ivo Josipović, tadašnji Predsjednik RH,  odlikovao ga je  post mortem Redom Nikole Šubića Zrinskog i predao odličje njegovoj mami  Lyliane Fournier

BIVŠI PREDSJEDNIK LJEVIČAR ODLIKOVAO HOS-ovce”USTAŠE”, A PUČKA PRAVOBRANITELJICA LJEVIČARKA TRAŽI OŠTRE SANKCIJE ZA TE”USTAŠE”! – HRVATSKE PRAVICE (hrvatskepraviceblog.com)

Zločini nakon Rezolucije Informbiroa prema svome članstvu

Mogu se komunisti i njihovi sljedbenici praviti gluhi i slijepi na počinjene poslijeratne zločine prema neistomišljenicima,  ali ih u potpunosti razotkriva  kao zločinački pokret odnos prema svojim suborcima. Komunisti su zatvarali , mučili i ubijali svoje dojučerašnje prijatelje i suborce i slali ih u“ spa.ljetovalište „Goli otok za muške i Sveti Grgur za ženske. Čak su na Sveti Grgur zatvorili  židovsku novinarku

Jen­nie Le­bel i osudili je  1949. go­di­ne na “dvo­i­po­go­dišnje fe­ri­je o dr­ža­vnom trošku na Go­lom oto­ku“, zbog vica koji je ispričala kolegama na poslu o ljubičici bijeloj.

E to su ti “hinjeni moralisti i lažljivci” Umjesto narodu nakon strašnog rata pružiti slobodu i život dostojan čovjeka, komunisti su ga poveli iz jedne tiranije u drugu.

To su ti koje  g. Josipović naziva BIJEDNICI. Bijednici pored njih  iz komunističkog plemstva, jesu naravno, jer dok su djeca komunizma odrastali pored roditelja na visokim funkcijama u izobilju, normalno se školovali,  pripadnici seljaštva i radničke klase bili su  polugladni, na točkice, odgojeni na PANADI( stari kruh poparen sa vrućom vodom sa malo ulja, ako ga je bilo), školovali se uz rad, jer  roditelji nisu imali novaca da ih šalju na fakultet i da točno, još ih je  UDBA proganjala i danas  proganja, cenzurira, pošalje poruku  sa izrezanim gumama na autu da nas ušutka.

Da to je naša stvarnost!

Po Ustavu RH temelj države jesu  Domovinski rat i hrvatski branitelji,  ni ustaše , ni partizani, ni ZAVNOH, ni NDH. Oni su u povijesnom slijedu u preambuli, i ništa više!

Okrutno ubojstvo Bl. Miroslava Bulešića (njegov je spis nestao sa dolaskom hrvatske vlasti), nestankom više tisuća ljudi koji su pobacani u fojbe,

Među njima nisu bili fašisti, nego upravo antifašisti koji su preživjeli Mussolinijev fašizam, ali eto nisu taj “pravedan i humani” partizanski komunizam.

Uostalom Vijeće EU osudilo je komunističke zločine Rezolucijom 1481/2006, po kojoj je komunizam iza sebe ostavio preko 100 milijuna žrtava i Rezolucijom EU Parlamenta od 19. rujna 2019. godine svi totalitarni režimi proglašeni su zločinačkima po načinu i metodama kojima su se koristili u obnašanju vlasti.

Tek kada komunisti budu odgovorno priznali svoje zločine, kada dostupni budu osuđeni, onda možete reći “ustaške bezveznoće”!

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvor: Hrvatske pravice, Foto: Ilustracija

Izvorni autor: Lili Benčik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.