Kijevske vlasti podijelile 18 tisuća pušaka dobrovoljcima; ukrajinska vojna vozila ulaze u grad

25.02.2022. 17:35:00

Dok ruske snage napreduju prema glavnom gradu Ukrajine, vlasti pozivaju stanovništvo da učini sve što može kako bi se oduprlo invazijskim postrojbama. Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova apeliraju na stanovnike Kijeva da ih “obavijeste o kretanju trupa, da prave molotovljeve koktele i neutraliziraju neprijatelja”, piše BBC.

Na društvenim mrežama MUP-a objavljen je letak s detaljnim uputama kako napraviti bombe od benzina. Savjetnik Ministarstva unutarnjih poslova Vadim Denisenko kaže da je 18 000 strojnica “u Kijevu podijeljeno svim dobrovoljcima, svima onima koji žele braniti naš glavni grad. Ukrajinska vojna oprema sada ulazi u Kijev kako bi ga obranila. Molim sve stanovnike Kijeva nemojte je snimati njezino kretanje. To je neophodno za zaštitu našeg grada”. Ukrajinska vojna vozila ulaze u Kijev kako bi ga obranili od približavanja ruskih vojnika, priopćilo je ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je ranije da je grad “ušao u obrambenu fazu”.

Danas oko 14 sati rusko ministarstvo je opet objavilo da je zauzelo zračnu luku Hostomel 30 km sjeverno od Kijeva. Oko 200 ruskih helikoptera sudjelovalo je u operaciji na zračnoj luci, poznatoj i kao zračna luka Antonov, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane, a informaciju prenosi RIA.  Iz Moskve tvrde da su ubili 200 vojnika iz ukrajinskih specijalnih jedinica, dodajući da ruskih gubitaka nije bilo. Ministarstvo obrane Rusije navodi: “Uspjeh desantnih snaga osiguran je suzbijanjem svih sustava protuzračne obrane u blizini mjesta slijetanja, potpunom izolacijom područja vojnog djelovanja i aktivnim radioelektroničkim ratovanjem”. Rusija je već jučer popodne navela da je zauzela tu bazu, ali ukrajinske snage su vratile kontrolu. Iz Kijeva se još nisu oglasili o tome u čijim rukama je baza danas popodne.

Izvor: geopolitika.news/Foto:Reuters

Izvorni autor: F.F.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.