Kod Pleternice našli stotinjak migranata u kamionu, policija uhitila vozača i suvozačicu

01.04.2021. 20:44:00

Migranti su bili u teretnom prostoru kamiona hrvatskih registracija, a vozač (35) i suvozačica (21) su uhićeni. Još se utvrđuje kako su i gdje migranti ušli u Hrvatsku

Policajci Brodsko posavske policije u četvrtak ujutro oko 5 sati zaustavili su teretno vozilo hrvatskih registarskih oznaka u mjestu Dragovci na cesti Pleternica – Batrina. U prikolici kamiona bio je veći broj ljudi za koje je utvrđeno da se radi o migrantima. Neslužbeno doznajemo da ih je bilo stotinjak. 

- Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji pojačano postupaju na suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja osoba, jutros oko 5 sati, u mjestu Dragovci prilikom kontrole teretnog vozila hrvatskih registracijskih oznaka, u prikolici zatekli više stranih državljana, za koje postoji sumnja da su u Republiku Hrvatsku ušli na nezakonit način. Na mjestu događaja uhićeni su 35-godišnji vozač i 21-godišnja suvozačica, koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona (Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH).

U tijeku je kriminalističko istraživanje oko okolnosti počinjenja kaznenog djela i u cilju utvrđivanja svih činjenica spomenutog događaja, kažu iz policije.

Kako se doznaje, krijumčare su pratili još dan ranije.

Prema svim stranim državljanima, policijski službenici će provesti postupak sukladno Zakonu o strancima – u četvrtak kasno poslijepodne priopćio je Damir Brezić, Službenik za odnose s javnošću PU Brodsko posavske, ne navodeći o kojemu broju se migranata radi.

Izvor: 24sata/ Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izvorni autor: Franjo Lepan/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.