Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao: Bit će profesorica na fakultetu

18.04.2023. 09:25:00

Bivša predsjednika Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao. Predavat će na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu u suradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela od jeseni pokreće novi studij, a riječ je o samofinancirajućem diplomskom sveučilišnom studijskom programu na engleskom jeziku za koji se očekuje da će privući i strane studente.

Studijski program se zove Democracy and Resilience in Modern Society (Demokracija i društvena otpornost suvremene države). Na njemu će se školovati budući stručnjaci u diplomaciji i politici koji će nakon diplome steći zvanje magistra javnih politika i diplomacije, a predavat će im brojni domaći i strani stručnjaci.

Kolinda Grabar-KitarovićKolinda Grabar Kitarović -  Foto: DNEVNIK.hr

Na kolegiju Moderna diplomacija i odnosi s javnošću studentima će predavati i Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica Republike Hrvatske, koja je bila i pomoćnica glavnog tajnika u NATO-u, veleposlanica RH u SAD-u te ministrica vanjskih poslova i europskih integracija.

Taj će kolegij držati i profesorica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivana Bilić te bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj James Brendan Foley, piše Slobodna Dalmacija.

Studij će moći upisati svi studenti koji imaju 180 ECTS bodova, odnosno svatko tko ima prvostupničku diplomu. Trajat će dvije godine, odnosno četiri semestra, a školarina će biti 12.000 eura, za svaku godinu studija po 6000 eura.

Riječ je o interdisciplinarnom diplomskom studiju kojim će budući diplomanti steći kompetencije i znanja koja su i univerzalna i specifična, a koja bi im omogućila rad u zemljama Europske unije i šire.

Grabar-Kitarović je, između ostalog, i članica Međunarodnog olimpijskog odbora, a od 1. ožujka ove godine pridružila se Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) kao posebna savjetnica dekana za međunarodne projekte.

Bivša predsjednica krajem prošle godine u Zagrebu je registrirala tvrtku naziva "KGK Advising & Professional Services d.o.o.".

Osnivačica je i direktorica, a djelatnosti za koje je registrirana većinom se odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžbu, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, poduku u govornoj komunikaciji...

Izvor: dnevno.hr/Foto: LUIZ RAMPELOTTO/DPA

Izvorni autor: A.Ž.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.