Kolona sjećanja za žrtve u Buhinim Kućama

04.01.2022. 15:05:00

Svetom misom zadušnicom u nedjelju, 9. siječnja 2022. godine, u 11 sati, na groblju Topala, kod Viteza, bit će obilježena 28. godišnjica ratnog zločina Armije BiH u Buhinim Kućama kada je ubijeno je 36 civila i pripadnika HVO-a.

Misi će prethoditi polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod križa na ulazu u groblje.

Kako doznaje Radio Vitez, i ove godine će biti organizirana Kolona sjećanja za žrtve u Buhinim Kućama, koja će u nedjelju, u 10,15 sati krenuti iz Buhinih Kuća do groblja Topala.

Pozvani su svi Vitežani i Vitežanke da se pridruže Koloni sjećanja, te na taj način, u tišini i molitvi, pješačeći do Topale, odaju počast ubijenim civilima i pripadnicima HVO-a.

Podsjetimo, pod okriljem noći, 9. siječnja 1994. specijalne postrojbe muslimanske vojske probile su crtu obrane Prve bojne Viteške brigade HVO, upale u naselje Buhine kuće nadomak Viteza i među vojnicima i civilima napravile pravi pokolj.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:Radio Vitez

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.