KOMENTAR SLAVENA BILIĆA ‘ Ispadanje, to bi bio veliki udarac.‘

22.06.2021. 11:19:00

‘Možda u ovom trenutku očekujemo previše, ali i dalje na papiru imamo bolje individualce‘

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić najavio je večerašnji ogled Vatrenih Škotske na Hampden Parku.

Obje reprezentaciji u odlučujući susret za prolaz skupine D ulaze s po jednim bordom, što znači da i mi i Škoti u Glasgowu naganjamo sva tri boda.

"Naravno da su nas sposobni pobijediti. Pošteno bi bilo reći da im je protiv Engleske nedostajalo i malo sreće. Odlično su se branili", započeo je Bilić prema pisanju škotskog The Heralda.

"Na nama je ogroman pritisak, mi smo i dalje viceprvaci svijeta. Ispadanje bi za nas predstavljalo ogroman udarac. Ali, pritisak je i na škotskim igračima. Doduše, ne negativan, ali pritisak koji dolazi s ovakvom utakmicom. Ovo je njihov san. Pritisak vam se ne mora nametati, vi ga možete osjetiti i iznutra jer želite proći, jer ne želite biti na gubitničkoj strani."

Trener kineskog Beijing Guoana ovom je prigodom usporedio i srebrne s današnjim Vatrenima.

"Malo smo ispod te razine i moramo se podići. Imamo u reprezentaciji mladih igrača koji igraju prvo veliko natjecanje i potrebno im je skupljanje iskustva. Kao što su i igrači koji su 2018. bili u najboljim godinama morali platiti cijenu 2008., 2010., 2012. godine,... Možda u ovom trenutku očekujemo previše, ali i dalje na papiru, barem tako razmišljamo, imamo bolje individualce od Škotske. U sredini imamo igrače kojima možda samo Francuska može parirati. Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačići... Vrlo malo svjetskih momčadi ima takvu kvalitetu u veznom redu", smatra Bilić pa zaključuje:

"Nositelji naše igre su već bili u situacijama u kojima su morali pobijediti i znaju kako odigrati takve utakmice. Većina naše momčadi bila je u finalu Svjetskog prvenstva i trebala bi znati kako reagirati. Ali to moramo i pokazati na terenu."

Izvor: sportske.hr/Foto: Dppi via Afp

Izvorni autor: SN /Foto: DENNIS GOODWIN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.