KOMENTIRA MILE SMODLAKA ‘Nema očajavanja jer ovo je utakmica generacije, a vraća nam se i igrač koji bi mogao donijeti veliku prednost‘

03.07.2022. 10:48:00

‘Ovo je već sada ogroman uspjeh i daleko iznad svih očekivanja koje smo, manje-više, svi imali prije početka‘
 
  

Komentira: Mile Smodlaka

Nije baš ugodno bilo u polufinalu, ali ono što s vidjelo od samog početka, razlika u kvaliteti je ipak ogromna. Vidjelo se od samog početka da smo se dosta mučili u napadu. Mislim da je to bio ključ svega. Nemogućnost uopće postavljanja napada, u biti više bi rekao postizanja pogotka. Zato jer smo zaradili dosta igrača više, zarađivali dosta isključenja španjolskih igrača, međutim ono što nam se konstantno ponavljalo je, kada bi i zaradili tog igrača više, ostajali bi preblizu, kratili smo put brzim španjolskim igračima do nas, Oni su na vrlo lagan način stizali do, kako se kaže, naših ruku. Morali smo tu malo više raširiti igru, "stajali" smo preblizu u napadu, olakšavali smo im posao, skraćivali putanje plivanja. Izgledali smo u napadu s igračem više kao da spašavamo loptu. Tu je izgubljena utakmica. Imali smo dosta "zicera" koje smo promašivali. Napad je sigurno nešto što nije "štimalo" i napad je nešto čime smo izgubili utakmicu. Jesu li to sad već i kompleksi, treba vidjeti. Obrambeno smo izgledali pristojno. Dali su Španjolci neke golove s odstojanja, ali ništa to nije bilo neuobičajeno. Nažalost, taj naš napad je nama stvarao veliku nervozu, vidjelo se da se mučimo, da nas to frustrira i onda kada nas u napadu nije išlo, nervoza se prenijela i na pad igre u obrani. Nismo imali blok, on nam kronično nedostaje. Kada igrate sa Španjolskom, onda je rezultat baš ovakav kakav smo mi imali. Rekao sam već, prije početka Prvenstva, da je po meni Španjolska prvi favorit za zlato. Oni jesu u početku i neke utakmice igrali mrvicu lošije, ali eliminacijske utakmice su oni imali pod kontrolom.

Što se Grka tiče, mi za ovu utakmicu dobivamo Burića nazad. Dobivamo ipak jednog svježeg igrača, a to je sada, u ovoj fazi turnira, na samom kraju, velika prednost. Grci su pak izgubili prvog vratara, Zerdevas im je ozlijeđen. Ostaje vidjeti i hoće li neki grčki igrači biti sankcionirani zbog onih nekih sumnjivih zbivanja, udaranja u zadnjim sekundama njihovog polufinala s Italijom, to ostaje vidjeti. Zato se nameće čak pitanje, u kakvom je sastavu Grčka. Nešto što nama ide u korist. Nama povratak Burića, a njima ipak izostanak pokojeg igrača. Međutim, to apsolutno ne znači ništa, ako si mi dopustimo da potonemo nakon Španjolske, poraza u polufinalu. Je, rezultat je bio onako... Pet razlike, ne zvuči lijepo, iako ja velim bilo pet ili 15 ili jedan u eliminacijskom fazi, ista je stvar. Lako je to reći, ali teško je to u glavi skicirati. Najbitnije je, zaboraviti Španjolsku, ne očajavati, te da shvatimo da nas danas čeka utakmica na neki način ove generacije. Za medalju na Svjetskom prvenstvu.

Vratio bih se opet na ono što sam istaknuo nakon pobjede nad Srbijom. Ovo je već sada ogroman uspjeh i daleko iznad svih očekivanja koje smo, manje-više, svi imali prije početka. Dečki moraju imati vjere u sebe, zaboraviti sve što je bilo, te pokušati pobijediti vrlo, vrlo ozbiljnog suparnika, srebrne s Olimpijskih igara. Momčad sjajnu, prepunu vrhunskih pojedinaca. Iako, isto tako smo i mi pokazali da kada smo dobri odnosno koncentrirani i poštujemo sve dogovore, da smo čvrsti i možemo sa svakim. U polufinalu ono nije bila Hrvatska kakvu smo gledali dotad, posebno protiv Srbije, ali se nadam da ćemo protiv Grka opet gledati odličnu Hrvatsku, momčad koja je davala svu silinu u šut.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Mile Smodlaka

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.