Kopić uoči West Hama povukao neobičan, ali možda dinamovcima u ovim trenucima i potreban potez

07.12.2021. 08:34:00

Ne treba niti govoriti što bi uspjeh značio utučenom Dinamu, ne samo bodovno, nego i psihološki
 
  

Vole treneri često reći da je u nogometu najbolja stvar što je već za nekoliko dana nova utakmica, koja može prebrisati poraz i lošu igru. Doduše, Dinamu u zadnje vrijeme to nije bila neka utjeha, jer je svaka nova utakmica donosila novu rezultatsku frustraciju. Ali, iako je Hajdukov šamar usred Maksimira bolan i težak, ne smije predugo odzvanjati u ušima Dinamovih igrača i trenera. Jer, upravo tako, stiže nova utakmica, opet s velikim ulogom za Modre i trebaju početi razmišljati o njoj.

Dakle, u četvrtak je Dinamo u Londonu, branit će protiv West Hama drugo mjesto u skupini i plasman u proljeće u Europskoj ligi. Znamo, Dinamo ima dva boda više od Genka, za potvrdu druge pozicije treba mu bod protiv 'čekićara' ili, u slučaju poraza, da Genk na svom terenu ne pobijedi Rapid. Ne treba niti govoriti što bi uspjeh značio ovom utučenom Dinamu, ne samo bodovno, financijski, nego i psihološki. Nakon West Hama imaju Modri do kraja jeseni još tri HNL dvoboja, Slaven Belupo, Hrvatski dragovoljac i Istru, dakle, trojaca sa začelja prvoligaške kolone. Iako za Dinamo trenutno nema laganog protivnika (uostalom, Slaven Belupo i Istra već su oduzimali bodove Modrima), ipak su to utakmice u kojima Dinamo treba i može doći do svih devet bodova i popraviti poziciju i odnose na ljestvici. Znači, unatoč svemu, još može spasiti stvar i dočekati kraj polusezone uz optimizam.

U Londonu tako Dinamo ima priliku okrenuti novu stranicu, ostaviti iza sebe loš, nečitljiv roman i početi pisati ugodniju poeziju. Ali, Željko Kopić mora nekako 'trgnuti' momčad, promijeniti neke stvari, vjerojatno i neke igrače. A zanimljivo je da je pripremu za West Ham novi trener započeo - slobodnim danom. Da, u ponedjeljak svi igrači, osim onih koji saniraju ozljede bili slobodni.

Doduše, treba reći da je raspored rada ostao od Damira Krznara, da je takav plan uveden još prije utakmice s Rijekom. Međutim, nitko nije Kopiću zabranio da promijeni raspored. Naime, sam je kazao poslije poraza od Hajduka da je teško nešto mijenjati u ritmu kad se svaka tri dana igraju utakmice, da nema previše vremena za treninge i uigravanja, a onda prije West Hama dao igračima slobodan dan. A k tome je i sam dobio potvrdu ovih dana da su neki igrači izvan ritma i forme, njima sigurno trening ne bi škodio. Naravno, u konačnici slobodan dan ne mora nužno biti loša odluka, naprotiv, možda je baš to nešto što je dijelu momčadi potrebno u ovom trenutku i više od treninga, ali da je neobičan način u aktualnoj situaciji, sigurno jest. Valjda će mu igrači na toj slobodi zahvaliti igrom na londonskoj travi. I rezultatom, naravno.

Izvor: sportske.hr/Foto: HRT

Izvorni autor: Tomo Ničota

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.