KORONA SE VRATILA U Zagrebu osam novih zaraženih, u Osijeku tri

22.06.2020. 13:05:00

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji tri su novoboljele osobe od korona virusa, svi su kontakti ranije oboljelih pa je u županiji trenutno 11 oboljelih osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Oboljele osobe imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju, a od početka pandemije u županiji su od korona virusa ukupno obljele 144 osobe, priopćeno je iz Stožera. 

Epidemiolozi i dalje prikupljaju podatke o kontaktima novooboljelih, a trenutno se u samoizolaciji nalazi 88 osoba, od kojih je 48 stavljeno u samoizolaciju tijekom zadnja 24 sata.

Županijski Stožer civilne zaštite danas je izdao preporuku pružateljima socijalnih usluga, što se odnosi na privatne domove za starije, da i oni zabrane posjete i izlaske, kako štićenika tako i ostalih osoba koje dolaze u dom, rekao je načelnik Stožera Goran Ivanović

U Stožeru podsjećaju kako su posjete u osječkom KBC-u Osijeku, našičkoj Općoj županijskoj bolnici i županijskim domovima za stare i nemoćne zabranjene od pojave novooboljelih na području županije.

Osam novih slučajeva u Zagrebu

U protekla 24 sata zabilježeno je novih osam slučajeva zaraze korona virusom u Zagrebu, potvrdio je Hini Nastavni zavod za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar' u ponedjeljak.

"Imamo osam novih slučajeva zaraze, uglavnom je riječ o obiteljskim i bliskim kontaktima zaraženih, a jedan je novi uvezeni slučaj", kazao je ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar.

Dodao je da je u Zagrebu trenutno 37 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom. Također, određena je i 351 samoizolacija.

Šostar je potvrdio da je zaražen i jedan zaposlenik Doma sportova, a da su u samoizolaciju stavljeni svi njegovi kontakti.

"Pratimo kako će se situacija razvijati", zaključio je.

Izvor: bkk/h/Direktno.hr/Foto:Epa

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.