Kovačević: Vatra u blizini naselja i ceste je pod kontrolom, neće biti problema

04.08.2021. 10:03:00

Vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević u Novom danu otkrio je kakvo je stanje na požarištu u Segetu Gornjem.

Na pitanje kolika je opasnost da se požar opet proširi, Kovačević kaže: “Sve što je blizu naselja i ceste je pod kontrolom, neće biti problema. Ono što je u brdu, jačanjem vjetra očekujemo  da će se rasplamsati, ali ništa materijalno neće ugroziti.”

Kanaderi su prema njegovim riječima na terenu jutros od 6, a u ovim trenutcima posao od kanadera preuzimaju AirTractori, a kako je povoljna situacija mogu se u gašenje požara poslati i pješaci.

“Na terenu je trenutno 106 ljudi”, kaže Kovačević.

Podsjetimo, požar u Segetu Gornjem ulazi u treći dan, još je aktivan na nepristupačnim dijelovima, a do jutros je u njemu izgorjelo oko 1600 hektara niskog raslinja, makije, borovine i nešto maslinika.

Vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević rekao je za N1 da na požarištu još uvijek ima otvorene vatre. “Gori trenutno u brdima, na sjevernoj i istočnoj strani. Nema opasnosti za kuće, a puštena je i struja, ali ima otvorene vatre koju gase dva kanadera na brdu prema Labišnici”, kaže Kovačević.

Dodao je da strahuju da će se zbog juga situacija ponovno pogoršati, ali uzdaju se u sutrašnju promjenu vremena, koja bi trebala donijeti kišu.

Izvor: n1/ Foto: Pixell

Izvorni autor: N1 Hrvatska/Foto: Zvonimir Barisin

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.