KRAJ KRIZE U DINAMU: Glavni igrači "Modrih" potpisali smannjenje plaća

18.04.2020. 18:23:00

Glavni igrači Modrih, među kojima i hrvatski reprezentativci, nakon rješenja situacije s trenerom Bjelicom, prihvatili ponuđeno od strane kluba

Bilo je kao na vlaku smrti, a na kraju će izgleda svi mirno prizemljiti i stići do cilja! Jučer su ugovore o smanjenju plaća potpisali kapetan Arijan Ademi, dokapetan Dominik Livaković, Bruno Petković, Mislav Oršić, Sandro Kulenović i Damian Kadzior! Dakle, praktično sve najvažnije figure današnjeg Dinama stavile su na papir svoje potpise i ta je priča praktički stavljena ad acta.

Očekivani rasplet

Očito su glavni igrači Modrih, među kojima su važni hrvatski nogometni reprezentativci, čekali da se riješi situacija s trenerom Nenadom Bjelicom. Samo dan nakon što je sve riješeno sa sad već bivšim trenerom, definirana je i priča s igračima, tako da će Dinamo i dalje mirno broditi, s novim trenerom Igorom Jovićevićem. Zapravo, sve je to bilo na neki način očekivano, na kraju se dogodilo ono što smo predviđali, mnoga druga populistička i kratkoročna naklapanja doživjela su poraz. Dinamo ide dalje sa svim glavnim likovima svog uspješnog filma koji bi se mogao gledati još dugi niz godina.

U cijeloj priči vrlo važno je naglasiti da su potpisala tri - pregovarača! Ademi, Livaković i Petković su u konačnici pregovarali s Upravom o smanjenju plaća. Kad su na koncu oni rekli ‘da’, jasno jest da svlačionica opet diše skupa, baš kao što je to bilo i donedavno.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

 

Ipak, kako saznajemo, jučer se dogodilo nešto, pa mogli bismo čak kazati i senzacionalno. Čovjek koji je već praktički bio otpisan, na pragu je potpisivanja novog ugovora. Radi se o stoperu, tamnoputi francuski branič Kevin Theophile-Catherine bi početkom sljedećeg tjedna trebao potpisati novi ugovor s Dinamom! Ugovor mu istječe 30. lipnja, a Dinamo ga želi zadržati. Iako je već nekoliko puta odbijao potpisati novi ugovor, ovoga puta, u vrijeme najveće krize izazvane koronavirusom, Theophile bi po našim saznanjima trebao potpisati, to je i njegova želja. Naravno, pod novim okolnostima, uz već toliko puta spominjano smanjenje plaće.

Bolje mu je ostati

Ima tu logike kad se radi o Theophileu, napunio je 30 godina, karijera mu lagano ide prema poznim vremenima, u Dinamu je važan igrač, dobro je plaćen, pa i uz ove mjere smanjenja plaće. Gdje bi mu moglo biti bolje? Konačno, nogomet je u zavjetrini, ništa se ne događa, tko zna kad će... Sada tražiti novi klub bilo bi dosta problematično, zar ne? Bolje mu je ostati u plavom domu.

Zanimljiva priča s Theophileom jest i ta da Dinamo želi zadržati igrača koji im je svojim nepromišljenim potezom protiv Šahtara odnio mnogo milijuna eura. Međutim, to i dokazuje koliko ga u plavom klubu cijene, a i njemu je očito ovdje jako dobro. Theophile, dakle, ostaje u Zagrebu. Jedino ako se nešto ne promijeni do ponedjeljka, ali u to sumnjamo, situacija će se preokrenuti...

Također saznajemo da Dinamo neće trebati koristiti one upute FIFA-e o jednostranom smanjenju plaća. Naime, iako još nije sve dogovoreno s Gavranovićem, Hajrovićem i Moubandjeom, na vidiku je i sporazum s njima. Postoji čak i mogućnost da ostane netko od njih, ali ako se to ne dogodi, onda će se dogoditi isto ono kao i s trenerom Bjelicom, doći će do sporazumnog raskida ugovora. Realno, Dinamo je gazda, mogao je jednostrano smanjiti plaće i poslije to objašnjavati pred FIFA-om, ali se ipak odlučio za dogovor. Tako je, uostalom, bilo uvijek posljednjih godina.

Plavi klub je na koncu sve odradio na financijski zadovoljavajući način, i s bivšim trenerom, i s velikom većinom igrača. Nastavlja jak i moćan...

Izvor: sportske.jutarnji.hr/Foto: Srdjan Vrančić

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.