Krenula peticija za izbacivanje Kolinde iz klupskoga članstva!

30.10.2019. 15:28:00

Kao navijači tražimo od kluba da zbog izrečenih laži i kleveta na račun kluba Kolinda Grabar Kitarović bude izbrisana iz članstva HNK Rijeka, među ostalim stoji u pojašnjenju peticije

Na Peticija24.com pokrenuto je skupljanje potpisa za izbacivanje predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, iz članstva HNK Rijeka.

"Kao navijači HNK Rijeka tražimo od kluba da zbog izrečenih laži i kleveta na račun kluba, kao mjeru zaštite digniteta i ponosa kluba, kraja kojem pripada i svih onih kojima je klub pri srcu Kolinda Grabar Kitarović bude izbrisana iz članstva HNK Rijeka", stoji u pojašnjenju peticije.

Podsjećamo, predsjednica je u ponedjeljak u Splitu je bila na premijeri filma o legendarnom kapetanu Hajduka Ivanu Gudelju izjavila:

- Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mojemu srcu.

Naravno, uslijedilo je tsunami riječkih reakcija, a očitovanje predsjednice zatražio je i dobio predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković.

- Rijeka koju sam pratila kao navijačica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i nitko me ne može uvjeravati u suprotno. Uvijek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj nogometni klub, svoje „Bijele“. "Krepat' ma ne molat"  je  i moje životno geslo i danas i budite uvjereni kako ću prije krepat' nego se odreći svoje Rijeke! - među ostalim je Kolinda Grabar Kitarović napisala u svojem obraćanju Damir Miškoviću i članovima Armade za koju je podvukla kako je "uvijek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama".

Neki od potpisnika internetske peticije imenom i prezimenom su komentirali zašto potpisuju:

- Potpisujem peticiju jer KGK izvrgava ruglu i sramoti HNK Rijeku, što već skoro pet godina čini cijeloj našoj domovini.

- Želim zaštitu HNK Rijeke zbog vrijeđanja iste sa instance institucije predsjednika države.

- Nije zaslužila da bude član kluba!

- Potpisujem jer je sramotno da takva spodoba na takvoj poziciji bude član kluba po kojem tako pljuje.

- Potpisujem zato što je nedopustiva ovakva razina komunikacije predsjednice Republike Hrvatske. Lažne konstrukcije, raspirivanje animoziteta i stereotipa zbog nekoliko glasova više. Ili možda manje?

- Potpisujem jer je gospođa predsjednica iznijela neistine o klubu Rijeci.

-  Zato jer ono što je izjavila je sramotno i nedopustivo.

- Zato što je izdajica svoga grada.

- Kolinda i oni koji te podržavaju, svaka vam čast kako se uspijete svaki dan pogledat u ogledalo, sram vas može bit.

Ima i obrazloženja koja su uvredljiva te kao takva ne zaslužuju biti prenijeta.

Podsjetimo, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata 'Armada Rijeka' javnim je pismo poručila:

- Možda ni njoj nije jasno što je željela reći, ali je sasvim jasno što je željela postići: kampanja je u tijeku i predsjednica želi pridobiti glasove s juga u kojem su većinom navijači Hajduka. Ne bi li im se dodvorila prigrlila je Torcidinu navijačku podvalu. Je li moguće da se predsjednica, s namjerom da dobije glasove u Dalmaciji, svjesno i namjerno spustila na nivo izmišljenog navijačkog vrijeđanja i to još na nacionalnoj osnovi ili se jednostavno pogubila u stresnoj kampanji? Je li moguće da je na Kantridu dolazila navijati za "rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu", a da su joj za to vrijeme u srcu bili Dinamo i Hajduk?

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel također se zapitao:

- Rijeka je rezervni srpski klub? Dokle seže rezervoar gluposti?'

Izvor: 24sata/Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: Danijel Vukušić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.