Krijumčarili su duhan iz BiH u Hrvatsku, koristili i letjelicu

30.03.2020. 14:17:00

Duhan pakiran u osam vreća, koji je po dogovoru izbačen iz nepoznate letjelice na označeno mjesto u industrijskoj zoni u Gradištu, preuzeo je 45-godišnjak iz Vođinaca

Vukovarsko-srijemska policija spriječila je u subotu pokušaj krijumčarenja 79,25 kilograma duhana koji je na području Gradišta, nedaleko od Županje, izbačen iz letjelice koja je u hrvatski zračni prostor ušla s područja Bosne i Hercegovine.

Duhan pakiran u osam vreća, koji je po dogovoru izbačen iz nepoznate letjelice na označeno mjesto u industrijskoj zoni u Gradištu, preuzeo je 45-godišnjak iz Vođinaca, stavio u prtljažnik i krenuo prema Gradištu, ali ga je u odlasku spriječila policija.

U ponedjeljak su iz policije izvijestili da je policijska ophodnja prilikom nadzora provođenja mjera zabrane napuštanja prebivališta u subotu uočila i pratila kruženje nepoznate letjelice nad Gradištem, a istodobno je uočila i osobni automobil mercedes vinkovačkih registarskih oznaka koji je izbjegavao kontrolu.

Tragajući za sumnjivcem, policija je zaustavila 45-godišnjeg vozača Mercedesa iz Vođinaca u Ulici Matije Gupca u Gradištu te je u automobilu pronašla osam PVC vreća sa 79,25 kilograma duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Vođinčanin je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje uz primjenu mjera zaštite od koronavirusa, priopćila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava.

Jedinica za upravljanje zračnim prostorom Republike Hrvatske evidentirala 28. ožujka u 17,25 sati neovlašten ulazak nepoznate letjelice u zračni prostor Republike Hrvatske iz smjera Bosne i Hercegovine, kamo je i izašla u 18,05 sati.

Osumnjičeni je u nedjelju, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku vukovarsko-srijemske Policijske uprave.

Izvor: Foto:ilustracija

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.