Krivac za jedan od najgorih masakra nad Hrvatima pokušao pobjeći u Tursku: Bošnjački vojnik pritvoren

02.11.2023. 16:18:00

DOBIO 20 GODINA

Nakon što je uhapšen na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, Tužilaštvo je zatražilo određivanje pritvora za Almira Sarajlića, koji je nepravosnažno osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina protiv ratnih zarobljenika na području Viteza, piše Dnevno.hr.

Podsjećamo, prvostupanjskom odlukom Suda BiH pripadnik 325. brdske brigade Armije BiH Almir Sarajlić proglašen je krivim za sudjelovanje u strijeljanju najmanje 12 pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane 1993. na području Viteza u Križančevu selu koji su se prethodno predali.

Sada je Tužilaštvo BiH imalo informaciju da se Sarajlić sprema napustiti BiH, čime bi postao nedostupan Sudu i onemogućilo bi se njegovo procesuiranje, izjavljeno je danas na ročištu za određivanje pritvora.

Pokušao zbrisati kod Erdogana

“Sud je izdao naredbu Graničnoj policiji i isti je zadržan u subotu nakon što je pokušao napustiti BiH i odletjeti u Tursku”, rekli su na sudu.

Podsjećamo, optužbi su oslobođeni bivši komandanti i pripadnici 325. brigade Armije BiH – Ibrahim Purić, Ibrahim Tarahija, Nijaz Sivra, Rušit Nurković, Sadik i Šaćir Omanović te Kasim Kavazović.

Foto: Hrvatsko vijeće obrane

“Postoji opasnost od bijega, već je pokušavao otputovati u Tursku. Iako ne posjeduje državljanstvo Turske, znamo da Turska ne postupa po zamolnicama, kao što smo imali priliku vidjeti u slučaju Sakiba Mahmuljina”, naveo je tužilac Mešić.

Govoreći o drugom razlogu za pritvor, tužilac je rekao da je u prijedlogu obrazložen kompletna povijest u odnosu na utjecaj na zaštićenog svjedoka K-3 i da postoji novi utjecaj nakon objavljivanja prvostupanjske presude.

Mešić smatra da niti jedna druga mjera nije adekvatna i proporcionalna.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: HDZ BiH

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.