‘Krizmao me Bozanić, Hrvat sam, zašto bih to pisao?!’ Pričali smo s profesorom kojeg optužuju za gnjusne komentare o Ovčari

13.06.2023. 15:36:00

Afera “zastava u Kninu” još se nije ni ohladila, a na pomolu je nova koju je, navodno, izazvao profesor Drvodjelske škole u Zagrebu.

Naime, upravo ispod jednog od tekstova o skidanju zastave u Kninu, osvanuli su prilično gnjusni komentari s profila Aleksandra G.: “Ovako su se ljubili i dečki na Ovčari ako je četnik dao naređenje, nije im pomoglo al’ su imali zadnji seks”, kao i “Vojvodo samo javi i dat ćemo ustašama po glavi”.

No, ovo nije prvi put da se sa ovoga profila širi govor mržnje, pa je tako prošle godine isti komentator napisao da “Ovčara nije zločin, nego nedovršen posao.”

Ravnatelj prijavio nadležnim institucijama

Odmah smo kontaktirali Drvodjelsku školu školu, a na pitanje o tome jesu li na bilo koji način reagirali zbog komentara svog djelatnika na društvenim mrežama, ravnatelj Milan Šapina odgovorio je:

“Škola osuđuje bilo kakav govor mržnje. Stav iznesen putem društvenih i javnih mreža nije stav Škole! Škola poduzima sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdila odgovorna osoba za predmetno postupanje. Cijeli slučaj prijavljen je nadležnim institucijama.”

Hrvat, sam krizmao me Bozanić

U želji za istinitim izvještavanjem, kontaktirali smo i profesora Aleksandra koji je, kaže, “zgrožen cijelom situacijom”: 

“Ne bi bilo prvi put da mi netko uzme sliku i piše gluposti… Ista stvar se dogodila i lani, internet je pun trolova. Svima poručujem da svaku sumnju na lažni profil i govor mržnje odmah prijave“.

Profesor kaže kako je zbog prijetnji i neprovjerenih novinarskih priča na bolovanju, umjesto da zaključuje ocjene: “Naravno da sam uzeo odvjetnika i da ću ići s tužbom prema medijima koji su ove laži objavili ‘zdravo za gotovo’. Tužno je da ja zbog ljudi koji broje krvna zrnca sada moram dokazivati da sam Hrvat, krizman u Župi Presvetog Srca Isusova gdje sam bio i ministrant, a krizmao me sam Bozanić. Dakle, čak i kad broje, broje pogrešno. Dijele moju sliku u crvenoj majici ali eto, ja imam original i na majici je ‘šahovnica’  s jednog svjetskog prvenstva kada sam bio dio reprezentacije.”

Aleksandar kaže da će nam nakon razgovora s odvjetnikom javiti u kojem smjeru sve ide, a Ministarstvo obrazovanja se još uvijek nije oglasilo.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.