Krunoslav Jakupčić i poduzetnik Josip Ravlić pušteni na slobodu

30.05.2020. 09:28:00

Kako doznaje N1, predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić (foto) sinoć je pušten doma nakon ispitivanja.

Odvjetnik Terešak kazao je da je njegov branjenik Jakupčić iznosio aktivnu obranu, govorio je više od dva sata i poricao krivnju. Radi se o trgovačkom društvu i izgradnji Vjetrolektrane. Hrvatske šume su naplatile dug od bivše uprave, terete ga da tu šteta nije naplaćena. On je naplatio 6 milijuna duga, ali ostala je još neka šteta, navodno oko 200ak tisuća kuna.

Među prvim ispitanima bio je i zagrebački poduzetnik Josip Ravlić koji je također pušten na slobodu. Na teret mu se stavljaju dva kaznena djela, kazneno djelo davanja mita i pomoć pri davanju mita.

Odvjetnik Josipe Rimac Vinko Gulišija u večernjim je satima u petak potvrdio da je njegova klijentica ispitana u prostorijama USKOK-a.

Tereti je se za kaznena djela trgovine utjecajem i davanje mita:

Odvjetnik je rekao da je iznošenje obrane trajalo 45 minuta. Rimac će biti prebačena u pritvor, a u subotu bi trebala izaći pred suca istrage. “Nije mi decidirano to rečeno, ali je kod ovakvih predmeta za pretpostaviti da će joj biti predložen istražni zatvor”, pojasnio je odvjetnik Gulišija.

U USKOK-u su jučer ispitani i tajnica iz Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro te još barem 5 osumnjičenih.

Ispitivanja se nastavljaju danas, u ranim jutarnjim satima u prostorije USKOK-a u Vlaškoj ulici pristigla je i načelnica Gračaca Nataša Turbić.

Izvor: Nacional.hr/Foto:Tomislav Miletic/PIXSELL

Izvorni autor: Nacional/G.Č.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.