LIGA PRVAKA: Dinamo od velikog Manchester Cityja izgubio 2:0

02.10.2019. 07:53:00

Naš prvak Dinamo igrao je u Londonu na čuvenom Etihadu susret 2. kola Lige prvaka protiv moćnog Manchester Cityja.

Započeli su u sastavu kao protiv Atalante – Livaković, pa Theophile, Perić, Dilaver, bekovi su Stojanović i Leovac, u sredini Moro, Ademi, Olmo i Oršić te Petković u napadu.

Domaćini napadaju, Dinamo teško živi. U 13. minuti sjajni Livaković brani zicer Agueru! Moro je užasno odigrao povratnu loptu, do nje došao Aguero, probao driblati, ali Livaković brani. U nastavku akcije lopta se odbila do Silve koji je pucao preko gola.

Tri minute kasnije prilike za City. U dva napada zaredom Aguero i Silva pucali preko gola iz dobrih pozicija. Onda težak prekršak nad Olmom., koji nastavlja sa zavijenom glavom. U22. greda za City. Silva propušta loptu za Gundogana koji je topovski tuče i pogađa gredu. Dvije minute kasnije ponovno je ispala Dinamova obrana, lopta je stigla do Silve koji je sa četiri metra pucao pored gola.

Premoć Cityja je tolika da je u 33. minuti imao čak 200 dodavanja više od Dinama. Nevjerojatn koliko se precizno dodaju, koliko lako. Čak je 74 posto lopta u nogama igrača Cityja. Dinamo je ipak održao 0:0 u prvih 45 minuta.

Sterling je ušao s klupe i brzo zabio za 1:0, a potom i sve napravio za 2:0.

U 48. je Dinamo imao priliku. Petković je pogriješio, utrčavao mu je slobodan Oršić, a on mu nije u dva navrata uspio gurnuti loptu. U 50. nesporazum Perića i Livakovića i vratar Dinama ispušta loptu, srećom Aguiero griješi.

Guardiola je zabrinut. Sity ne zabija. Ulazi Sterling umjesto Silve u 57. minuti. Nešto kasnije ulazi Gojak umjesto Oršića. I onda u 66. zabija Sterling. Mahrez je pobjegao Stojanoviću, ubacio na pet metara Sterlingu koji spretno pogađa za 1:0.

Guardiola je zaradio žuti karton. Bjelica gura u igru Gavranovića, pojačava napad, a vadi Theophila. Igra se 76. minuta. Igra se zaoštrila. Izlazi Petković ulazi Atienwen. Domaći u 82. traže penal. Domaći traže penal. Prvo Stojanovićevo rušenje Gundogana, a zatim i Perićevo udaranje po nozi Aguera. Ali, VAR kaže – ništa od kaznenog udarca.

Dinamo pokušava izjednačiti. Sudac pokušava oštru igru. Dinamo ide na sve ili ništa, ide na izjednačenje, a onda u kontri 2:0 za City. Zabio je Foden u zadnjoj minuti sučeve nadoknade od pet minuta.

Izvor: totalinfo.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.