LIGA PRVAKA: U srijedu ćete vidjeti drugog Petkovića od onoga u Italiji

18.09.2019. 09:50:00

Dinamo u srijedu na Maksimiruu 21 sat igra protiv Atalante  utakmicu prvog kola grupne faze Lige prvak. Hrvatski prvak je u skupini C još sa Šahtarom i Manchester Cityjem koji će u isto vrijeme igrati u Ukrajini.

Utakmicu su na konferenciji za novinare pojavili su se trener Nenad Bjelica i napadač Bruno Petković.

Obojica imaju iskustva s Talijanima. Bjelica je u sezoni 2014/15. vodio Speziju, a Petković od 2013. do 2018. igrao za Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu.

–  Bez zalaganja i želje mojih igrača uzalud nam je svaka analiza. Ipak, vjerujem da su moji igrači spremni i da ćemo to demonstrirati na terenu – rekao je Dinamov trener Nenad Bjelica.

Trener plavih osvrno se i na Atalantine igrače, te je otkrio tko je najopasniji u momčadi iz Bergama – Mislim da je to Ilićić, koji je jako opasan, ima odličan udarac, a dodavanja su mu točna. Ali, tu su i Gomez, Pašalić i još neki igrači na koje moramo obratiti pozornost – rekao je Bjelica i dodao:

– Olmo je s razlogom pošteđen u prvenstvenim utakmicama, želio sam ga spremiti za Ligu prvaka, a uz to sam htio i rotirati više igrača.

Utakmicu s Atalantom najavio je i Bruno Petković.

– Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, iskreno. Iako, prema najavama medija, euforiji koja se stvara, atmosferi, čini se da će to zaista biti jedna velika utakmica – rekao je Bruno. Petković se nakon nekoliko sezona u Italiji preporodio u Dinamu.

– Kada vam trener, stožer i cijeli klub daju uvjete za rad i za pokazivanje svoga punoga potencijala, onda to i možete napraviti. Ne želim ulaziti u to zašto to u Italiji nisam mogao napraviti, sutra ćete vidjeti drugog Petkovića od onoga u Italiji, poručio je Petković.

– Otkad sam u Dinamu, puno sam puta čuo ‘utakmica života’, sigurno da je motiv velik, ali mi slijedimo smjernice trenera da jednostavne stvari radimo perfektno. Nastavit ćemo u tom smjeru – rekao je Bruno i dodao:

– Rezultati i moj napredak kroz godinu dana govori više nego da ja komentiram trenera. A onda je uskočio Bjelica

– Sve je isključivo njegova zasluga. Bruno zaslužuje da se oko njega potrudiš. I kao igrač i kao čovjek. On je ovaj talent imao uvijek, da nije sam odlučio postati najbolji, ja nikada ništa ne bih mogao s njim. On je ovaj talent imao i u Italiji i uvijek, ali je bila drugačija situacija. I kad mene ne bude i kad on bude negdje dalje, on može nastaviti s ovakvim nastupima, samo ako on to želi – pohvalio je Bjelica jednoga od svojih najboljih igrača.

Izvor: Maxportal/Foto:FaH

Izvorni autor: Megy M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.