LIJEVOM NAŠOM Svjedočili smo jugonostalgičarskom kokošinjcu; o tragičnoj epizodi hrvatske povijesti seriju snimaju tvrdi Jugoslaveni

27.09.2021. 09:33:00

Ovih dana, točnije 23. rujna 1669. klerofašistički su Isusovci bili osnovali Zagrebačko sveučilište. Na sreću, u ta davna vremena još nije bilo liberalno-zelenih snaga koje bi spriječile da se osnivanje sveučilišta prepusti Isusovcima. Možda bi oni zahtijevali da se s osnivanjem pričeka dok se ne rode Marx i Engels sa svojim genijalnim idejama. U to doba nitko još nije imao pojma da će nas Hrvate Tomas Masaryk par sto godina kasnije proglasiti "nižom vrstom Srba". Kakvo su sveučilište u to vrijeme imali oni "više vrste", još se ne zna.

Ipak, dobro je što je sveučilište osnovano bez naših današnjih "zdravih snaga". Da nemamo Zagrebačko sveučilište bismo li danas (bez obzira na "zatucane" Isusovce) imali katedru povijesti na Filozofskom faksu? Bismo li čuli i znali za jednog Klasića, Goldsteina, Jakovinu i Markovinu? Bi li, iz naručenih šest epizoda o NDH, bilo snimljeno dvanaest, kako bi ne baš bistri Hrvateki shvatili, tj. skužili ono što je još davno o njima napisao Tomaš Masaryk. Treba minimum 12 epizoda kako bi se HRT-ovim pretplatnicima objasnilo "suludu" ideju nekih iz "niže vrste" da su htjeli iskoristiti ratni vihor 1941. i osnovati svoju državu. Kakva je ta država bila, e to će nam kroz 12 epizoda detaljno objasniti Hrvoje Klasić i Markovina.

Jugo-mudraci na HRT-u koji nemaju love ni za TV prenose velikih športskih događaja, ipak imaju za debele honorare dviju "lisica" kojima su otvorena vrata "kokošinjca", nadajući se da će lije pošteno kao i inače obaviti svoj posao. Imam zanimljivo pitanje za pravnu službu državne TV-e: kako je potpisani ugovor za šest epizoda u "kokošinjcu" skočio na dvanaest epizoda? 

Raspisivanje natječaja sve dok 'naš čovjek' ne bude izabran

No, siguran sam kako je u pravnoj službi HRT-a sve moguće. Tako je i u natječaju za novog ravnatelja HRT-a "slučajno" izostavljena odredba iz Zakona o braniteljima. I kokošima je jasno da ako na natječaju pobijedi netko progresivan, zelen, crven, politički "svjestan drug", onda je natječaj bio zakonit i ok. Ako pak bude izbran neki ne-daj-Bože desničar, netko kome se povraća gledajući smeće od serije o NDH-u, onda će natječaj biti poništen kao nezakonit, i ponovno će se raspisivati novi natječaji sve dok "naš čovjek" ne bude izabran.

A tko bi mogao biti "naš čovjek"? "Naš čovjek" je, recimo, Denis Latin, urednik emisije "Otvoreno", najgledanije večernje emisije na HRT-u. To je čovjek koji odlučuje o profilu gostiju koji će nam te večeri pričati o "rekordnoj 2019. godini". Sjećate se, to je onaj isti Denis

koji je ne tako davno na svom "fejs" profilu objavio sliku marke s likom pokojnog predsjednika Franje Tuđmana. Tada se sprdao kako kupci marke ne mogu pogoditi na koju stranu marke moraju pljunuti da bi je zalijepili na pismo! Ako je glumac Zlatko Vitez svojedobno mogao Hrvatski sabor nazvati "kokošinjcem", onda i ja mogu, plagirajući njega, ustvrditi da je HRT običan jugo-nostalgični kokošinjac.

Platiti izradu serije o tragičnoj epizodi hrvatske povijesti dvojici tvrdih Jugoslavena, e to je stvarno nacionalna kulturna sramota.  Dok Markovina ponosno ističe da je "Jugosloven", Klasić piše knjigu u kojoj glorificira svog rođu Miku Špiljka, bivšeg predsjednika jugoslavenske Vlade. Kad vidite samo obrise biografija ovog dvojca onda je kristalno jasno tko rukovodi, vodi i muti vodu na HRT-u. Klasični jugo-nostalgični kokošinjac.

Trojanska udruga Domovinskog rata

Samo usput, pada mi na pamet Trojanski konj. Zamislite, postoji Udruga veterana Domovinskog rata kojoj je savjetnik Hrvoje Klasić!!! Zove se Vedra - Udruga veterana

Domovinskog rata i antifašista. Ni više ni manje. Oni, tj. "veterani" su uvjereni (od Klasića?) da je hrvatska vojska počinila zločin na Koranskom mostu i ne slažu se s odavanjem počasti Gromovima za zasluge oko obrane Karlovca. Ta naša trojanska udruga oslanja se na "izveštaje" Documente, Eugena Jakovčića i glavnog savjetodavca Hrvojicu Klasića. Vjerujem da je udruga uredno registrirana i da dobiva svoj dio kolača iz hrvatskog "budžeta".

Da bi sve bilo krajnje apsurdno, vjerujem kako ti amateri-simpatizeri Kapetana Dragana nisu ni pročitali klasičnu legendu o Trojanskom konju, ali uspješno po njenom načelu djeluju. Vedra nam je budućnost s Vedrom. Prema zadnjim analizama dnevno umire trinaest dragovoljaca Domovinskog rata. U prosjeku više nego od korone. Umiru od silnih privilegija, velikih mirovina i pretjerane brige i skrbi društva za njih. Volio bih znati koliko je "dragovoljaca" iz Vedre do sada umrlo? Nije potpuno bez smisla "lijepi" običaj talibana da se za laganje i varanje odsiječe ruka… malo bi nas raz-vedrilo.

Jesu li čisti računi oni na kojima je stanje nula?

Dikan Radeljak na "Fejsu" "konstruktivno" predlaže da se "srpski svet" preimenuje u "srpski polusvet". Jeb… se njemu. On se i tako ne misli natjecati za glavnog ravnatelja HRT-a.

Sjeća li se itko da se taj dragi, pastoralni pojam o "velikoj Srbiji" ili o "srpskom svetu" ikada raspravljao u nekoj emisiji na HRT-u, recimo, u Otvorenom? Sjećate li se barem da se makar kao o sekundarnoj temi ikada u Otvorenom razgovaralo o sjećanju na Vukovar, Ovčaru… Zaboravite. Latin i drugovi su na HRT-u da šire "bratstvo i jedinstvo" serijom o NDH-u.

Međutim, više su nego senzibilni kad se Koranski most preimenuje po jedinici "Grom" koja je obranila Karlovac od agresora. Presuda Mihajlu Hrastovu nakon desetak godina zadovoljila je jugo-nostalgičare. Hrastov je bio više puta oslobođen na Županijskom sudu u Karlovcu. Prvostupanjski kazneni postupci vode se po načelu "usmenosti i kontradiktornosti". U njima se izvode dokazi ispitivanjem svjedoka te izvođenjem svih pravno-relevantnih dokaza, ali to nije bilo dovoljno žalbenom vijeću Vrhovnog suda Hrvatske.  Svaku oslobađajuću presudu Županijskog suda u Karlovcu, Vrhovni sud je ukidao i na kraju sam donio presudu. Uz to je i sam donio rješenje o pritvoru Hrastova. Naravno, potpuno nezakonito.

O paraleli između presude Hrastovu i onima koji su ubijali po srpskim logorima

Sramota suda je nekako zataškana, a u građanskoj parnici Hrastov je presuđen da rodbini poginulih rezervista koji su se "slučajno", naoružani do zuba, našli na ulazu u Karlovac mora platiti nešto više od 11 milijuna kuna. Negdje u isto vrijeme u Beogradu se  vodila građanska parnica hrvatskih stradalnika u srpskim koncentracijskim logorima. Za višemjesečna zatvaranja, mučenja i batinanja beogradski sud je dosudio između 25 do 50 tisuća kuna. Paralela između presude Hrastovu i onima koji su mučili, ubijali po srpskim logorima! Prosudite sami.

Nema do Hrvateka, bijednih povijesnih poltrona. Toliko su jadni da ih čak moraš podsjećati da su oni ratni pobjednici. I dobro je napisao Milan Ivkošić u Večernjem: "Pupovac, SDP i Možemo zaustavljeni su na Koranskom mostu". Usput rečeno, slažem se Ivkošićem jer je on uglavnom ipak stara, dobra "ognjištarska" škola. U svojoj "Inventuri tjedna" od 25. rujna Ivkošić ističe jednu istinu koja nam nije draga: "S Vučićem ili s nekim drugim, Srbija je bila i ostala miljenica Zapada". U jednoj rečenici "ognjištar" Milan zamjera Milanoviću sastanak s Đukanovićem jer smatra da Crnoj Gori ne možemo pomoći obzirom da je na jednoj strani "legalna izvršna vlast", a na drugoj Đukanović.

Međutim, Milan zaboravlja jednostavnu činjenicu da je Đukanović legalno i izravno izbrani predsjednik države dočim je "legalna izvršna vlast" izabrana izbornim transakcijama, između ostalog, i do sada nerazjašnjenom manipulacijom hrvatske stranke u Kotoru. A što se tiče "miljenice Zapada" tu poziciju su Srbi, između ostalog, stekli gromoglasnim blefom k'o "treća armija Evrope", direktnim verbalnim eskapadama, odnosno ispadima te odstupanjima od uobičajenog načina ponašanja. Tu su Srbi u izrazitoj prednosti.

'Jaca' pokazala svoj raskošni poltronski talent'

Sjetite se suđenja u Haagu i naših generala koji su se sudu obraćali s "legendarnim" "časni sude", dok im je Vojislav Šešelj je*ao mater i vrijeđao ih. Naši poltroni bi rekli da će zbog takvog ponašanja sigurno biti strože kažnjen, a kad tamo, Haški ga je sud pustio na slobodu te je on odjezdio u Beograd i nije se više nikada vratio u haški zatvor.

Naravno, sve to uz pljesak Vučića i Vulina. Naša premijerka Jaca je zatvarala naše vojnike za koje je načula da bi možda mogli imati topničke dnevnike. Fascinirana valjda ljepotom Carle del Ponte, ali i svojom "povijesnom" ulogom da baš ona ostane zapamćena kao premijerka

koja je Hrvatsku "ugurala" u EU, pokazala je sav svoj raskošni poltronski talent. Po tome će stvarno ostati trajno upamćena u povijesti.

I duboka država ponekad vuče plitke poteze.

Lijeva medijska falanga "prosto ne može da veruje". "Odmetnuti" Milovanović izjavio je kako je on predsjednik i Hrvata u BiH. Svaki "intelektualni proleter", kako ih je davno okrstio Lav Trocki, zna da je predsjednik BiH Hrvata "stameni drug" Komšić kojeg su birali "građani" BiH. Novinari koji su se uspješno doškolovali na legendarnom "odjelu za novinare" na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu kolutaju svojim progresivnim očicama dok izjavljuju: "to je agresija na BiH, to ni Tuđman nije radio".

Komšić ne bi postao ni predsjednikom kućnog savjeta...

Milanović se, međutim, drži logike k'o pijan plota. RH je po ustavu dužna voditi brigu o Hrvatima u BiH. Točka. Hrvati u BiH imaju državljanstvo RH, oni na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj glasuju, pa je pobjednik predsjedničkih izbora ujedno i njihov predsjednik… Priznajem, to sve je malo prekomplicirano za Sanju Modrić, Pofuka, Gerovca, Bajrušija, Vlašića, Vedranu Rudan… Kad bi se brojali glasovi Hrvata koji su zaokružili Komšića on ne bi postao ni predsjednikom kućnog savjeta u oficirskoj zgradi u kojoj stanuje. Ali i to je za naše lijeve novinarske perjanice preteško da bi shvatili.

Ne čudi što se BiH politička elita digla na zadnje noge. Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović je "poludeo" na Milanovića. Valjda ga je Milanović iziritirao, onako školovanog u finim diplomatskim salonima u Trebinju, Bihaću, Bjeljini, Tuzli, Sarajevu i Banja Luci. Poslao čovjek šifriranu "diplomatsku" notu koja je vrlo jednostavna i izravna, a glasi: "Od*ebi od Bosne". I Mustafa efendija Cerić je stao u "odbranu" Željka Komšića: "Ostavite na miru Komšića. Čović vam je zaslijepio oči, Hrvati u BiH nisu ovce…".  Nadam se da barem nisu tolike ovce da bi slušali i vjerovali Vojinu Mijatoviću i našem Mustafi. Mustafa je ljut: "Ostavite na miru Željka Komšića. On vam može biti učitelj u lijepom ponašanju i hrvatskoj uljudbi… To je, Milanoviću, bolest. Savjetujem vam da se liječite dok nije kasno".

Prevedeno je valjda htio reći: "Idi bre da se lečiš…". I tako Hrvati u BiH, kad se "učitelj" Komšić umori, mogu očekivati da njihov novi član u Predsjedništvu BiH bude Vojin Mijatović ili možda Bakir… Tko zna! Mustafa ef. Cerić poslao je otvoreno pismo ne samo Milanoviću nego i Mullah Baradaru, osnivaču talibana, potaknut strahom zbog talibanskog načina prezentacije šerijata, Božjeg zakona na zemlji. Možda bi Mustafa ef. Cerić trebao od sada više slati zatvorena pisma. Od otvorenih mu je malo koristi. Talibani i dalje ostaju kod siječe ruku, nogu, glava itd. Blago Hrvatima u BiH. Od kad im je Komšić predsjednik još ni jedan nije ostao bez ruku, nogu, mada ne znam za glavu….

Hrvateki su nemilosrdni. Nedavno se jedan pripadnik "nacionalnih manjina", potužio kako su mu Hrvati istjerali oca iz zemlje. Utvrdilo se da pet godina nije uplaćivao grobnu pristojbu…

'Idiot' od Dostojevskog kao popis stanovništva

Pisao je Mustafa ef. Cerić i Kolindi, negdje tamo 2020., da ju nešto priupita: "Koliko Muslimana u BiH treba nestati da Milanović i Kolinda budu sretni?". Odgovor još nije dobio. Valjda još zbraja.

Javlja se na fejsu Anka Ivanda. Malo je ljuta pa kaže: “E, moj Dostojevski… lako je bilo napisati "Idiota" u tvoje vrijeme. Danas bi to više bilo kao popis stanovništva". Točno. Kad vidim da hrvatska država svake godine izdvaja oko deset milijuna kuna za Porfirija i SPC onda bi se tu izgubio i Dostojevski. Kamo s tolikim idiotima?

Joanikije koji je ustoličen u Cetinju, ogrnut ćebetom kroz koje nema da ide metak, riješio je kvadraturu kruga te objavio: "Svi pravoslavci u Crnoj Gori su Srbi, a po narodnosti Crnogorci".

Pošto su 90 posto stanovnika pravoslavne vjere Srbi, onda je sve jasno. Crnogorci su samo Hrvati iz Boke i Kotora.

Pop kultura osvaja Crnu Goru. U modi su pancirke, pancir deke, taliban "look"….

Izvor: Direktno

Izvorni autor: Zvonimir Hodak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.