Lili Benčik očitala bukvicu Sanji Modrić

26.08.2023. 08:40:00

Lili Benčik, koja piše autorske tekstove na blogu Hrvatske pravice i u drugim medijima, a među njima i na našem portalu,  osvrnula se na kolumnu kontroverzne Sanje Modrić na ljevičarskom portalu Telegram pod naslovom ”Želim biti pristojna, ali samo mi psovka stoji na jeziku, tako da ću reći: gonite se popovi i skinite nam se s vrata”. Tekst Lili Benčik prenosimo u cijelosti.

Sanja Modrić niste vjernica, pa što vas onda muči što popovi kažu? Znači da nemate čistu savjest kada „ne spavate tri noći“ zbog propovijedi!

Stalno se pitam zašto se osjećaju pogođeni ljudi koji nisu vjernici propovijedima svećenika Katoličke crkve?

Nisu vjernici, nitko ih ne prisiljava da slijede Božji nauk, niti da se ponašaju u skladu s njim. Čemu onda psovanje; „gonite se popovi i skinite nam se s vrata“

Nisu vam ni za vratom, niti pred kućnim vratima!

Jesu li vam došli na vrata ili kućni prag nametati svoja pravila? Nisu!

Tko vas ometa i tko vam brani da živite svoj život nevezan uz vjeru i Crkvu? Nitko!
Tjera li vas netko da idete u Crkvu, na mise, da se vjenčate u Crkvi, da krstite djecu?

Ne.Prema tome čemu tolika povika i mržnja prema vjernicima i svećenstvu?

Ne smetaju vam muslimanski hodže koji pjevaju s minareta, niti muslimanke zamotane u burke ili marame? To vas ne smeta!

Samo Katolički svećenici sa svojim propovijedima, procesijama, i vjernici klečanjem vam smetaju, toliko da čak i psujete!?

Zbog čega, kada se po Ustavu RH, članak Članak 40. „Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja.

Članak 41. Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.
Vjerske zajednice slobodne su, u skladu sa zakonom, javno obavljati vjerske obrede, osnivati škole, učilišta, druge zavode, socijalne i dobrotvorne ustanove te upravljati njima, a u svojoj djelatnosti uživaju zaštitu i pomoć države.“

Nitko nikoga ne prisiljava da bude vjernik i da sluša „popove“.

Slijedite vi koga god hoćete, vjeru, stranku, pojedinca, slobodan vam je izbor. Meni ne smeta vaš izbor. Živite svoj život i s kojim pravom dirate u moj?

S kojim pravom kada smo po Ustavu RH Članak 14. svi jednaki? „Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki.“

A miješate se i dirate u moj život, pljujete i psujete moje životne vrijednosti.

„Popovi“ ne govore vama nego svojim vjernicima i onima koji dođu u Crkvu

Niste vjernica, ne idete u Crkvu, „popovi“ ne govore vama nego svojim vjernicima i onima koji dođu u Crkvu da ih poslušaju.

Govore što svećenici trebaju govoriti, evangeliziraju!

S kojim pravom vrijeđate naše svećenike, našu Katoličku crkvu i mene osobno kao vjernicu i pripadnicu te Katoličke crkve!

S kojim pravom vrijeđate moje ljudsko dostojanstvo, moju slobodu izbora vjere po kojoj živim i moj identitet?

Ne ugrožava vas kao ženu biti rod umjesto spola?
Ne ugrožava vas kao majku biti roditelj 1 ili roditelj 2?
Ne ugrožava vam djecu rodna ideologija, da ne budu ono što jesu rođenjem, nego nedefiniranog roda, bez identiteta, da ne znaju tko su i što su?
Ne to vas ne smeta, to je vaša napredna rodna ideologija, koja je ušla u sve zakone i koja je protivna prirodnom DNK, odnosno muškom i ženskom kromosomu!
Drugarice Sanja vama smeta što mi vjernici živimo tu pored vas, smeta vam što vaša Partija nije uspjela zamijeniti važnost Crkve u društvenom životu, a vaš Tito dragoga Boga!
To vama smeta!

I smetat će vam i dalje, jer ne samo da su vam „ popovi za vratom“, nego smo i mi kršćani tu više od 2 000 godina!

Diljem Lijepe naše morate gledati kako vas prate kapelice i križevi krajputaši

Nas ne možete „skinuti s vrata“, nije vam uspjelo od 1945. godine, do dan danas!
Morate svakodnevno gledati naše velebne crkve i katedrale sa svojim visokim zvonicima, koji krase naša sela i gradove i dominiraju krajobrazom!

Morate gledati naše velebne Kalvarije, od kojih su neke ugrađene u kružne tokove na cestama!

A gdje god putujete diljem Lijepe naše morate gledati kako vas prate kapelice i križevi krajputaši.

Skinula je vaša Partija „s vrata“ nenaoružane i obrazovane ljude, pobivši 663 katolička svećenika, 88 bogoslova i sjemeništaraca, te 31 časnu sestru!

Bulešić je vas i vašu partiju „skinuo s vrata“ rekavši „Moja osveta je oprost“

Zaklala je vaša Partija mladog svećenika Miroslava Bulešića misleći da će ga tako „skinuti s vrata“ ali se grdno prevarila. Donijela nam je svece i blaženike, koji su život dali za Boga, za vjeru i za svoj narod.

Upravo na dan 24. kolovoza navršava se 76 godina mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića, koji je vas i vašu partiju „skinuo s vrata“ rekavši „Moja osveta je oprost“

Tu veličinu čovjeka, koja proizlazi iz vjere u Boga, vi nikada nećete postići!

Izvor: PDN/Foto: Screenshot HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.