Lokalni portal tvrdi da četiri autobusa iz Srbije stižu na lokalne izbore na Udbinu

10.05.2021. 13:58:00

IMA LI ISTINE U OVOME?

Na mail portala likaplus.hr poslan je plakat koji se dijeli u Beogradu i drugim mjestima, a u ovom slučaju Udruženje Zadrana, a tvrde da takve akcije postoje i u drugim mjestima.

Portal likaplus portal piše da je za Općinu Udbina pripremljeno četiri autobusa iz Srbije. Tvrde da je ta informacija došla iz redova SDSS-a i HDZ-a na Udbini. Isto tako na sastancima SDSS-a u Lici bilo je govora o podržavanju ovoga ili onoga kandidata i organizaciji dolaska autobusa na glasovanje iz Srbije, nastavljaju.

Poznat je skandal o biračima iz Srbije koji su odbili napustiti Hrvatsku dok im se ne plati što su došli i glasovali. Naime, RTL ekipa je 2017. godine na lokalnim izborima snimila da Srbe organizirano dovoze u Hrvatsku kako bi glasovali na izborima, za što su i plaćeni."Hrvatski Srbi koji žive u Srbiji na izbore dolaze organizirano i glasaju za onoga tko im plati. No ovoga je puta zapelo i nisu dobili novac".

Postoji problem u Općini Plitvička Jezera, jer tu se u glasače iz Srbije  uzda i lista HDZ-a i Tomislav Užarević, kao kandidat HDZ-a i Nezavisna lista STOP, aktualni načelnik Ante Kovač, koji je i tako u koaliciji sa SDSS-om u Općini Plitvička Jezera, piše likaplus.

Izvor: Direktno.hr/PDN/Foto:Duško Jaramaz/PIXSELL

Izvorni autor: lš/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.