LOŠ POČETAK DANA! U Zagrebu 201 novooboljeli od koronavirusa!

11.10.2020. 09:03:00

COVID-19 U HRVATSKOJ

Dok se čekaju novi podaci županijskih stožera o oboljelima od koronavirusa, a nakon toga i ukupni podaci Nacionalnog stožera, podsjetimo da je jučer zabilježeno 486 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj iznosio je 2662. Preminule su četiri osobe.

Zagrebu je od jučer zabilježen 201 novi slučaj zaraze. Očekuje se detaljnije priopćenje lokalnog Stožera.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 145 uzoraka briseva  (107 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđen jedan pozitivan.

Riječ je o uvezenom slučaju, osobi koja je boravila i vratila se iz Ruske Federacije. Epidemiološka obrada je u tijeku. Izliječene su dvije osobe.

Trenutno je 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 192 osobe.

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Šest zaraženih osoba ima prebivalište na području grada Slavonskog Broda, a jedna na području općine Oriovac.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 674, dok je broj aktivnih slučajeva 28 (3 više nego prethodni dan). Kao i prethodnih dana, hospitalizirano je 7 osoba, od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 278 osoba (16 osoba više nego prethodni dan).

Izvor: Dnevno.hr/Ilustracija Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izvorni autor: Sanja Plješa

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.