Malena Kiara otputovala u SAD, tamo je lijek koji joj može spasiti život

20.12.2021. 08:44:00

Malena Kiara jutros je otputovala na liječenje u SAD. Tamo će primati eksperimentalnu terapiju koja bi se mogla pokazati uspješnom.

Sedmogodišnja Kiara, koja boluje od teške maligne bolesti, otputovala je rano ujutro s roditeljima i sestrom Vitom u San Francisco na liječenje. Putuju preko Frankfurta, a već danas imaju dogovor s liječnicom u Klinici u San Franciscu, gdje će se odvijati Kiarino liječenje.

“U ponedjeljak popodne u San Franciscu već imamo ugovoren sastanak s liječnicom, tako da nećemo imati ni praznog hoda”, rekla je Indexu prije nekoliko dana Kiarina majka Matea.

“Smještaj imamo u family houseu koji je udaljen dva bloka od bolnice. To je nešto poput Ronald McDonald smještaja. Za početak nam je to smještaj, a kasnije ćemo vidjeti. Zaista je nevjerojatno koliko nam se naših ljudi iz dijaspore javilo. Svi su se ujedinili sa željom da nam pomognu i beskrajno smo svima zahvalni. Na kraju smo doznali da tri šibenske obitelji tamo žive. Jedan poznanik od naše prijateljice koji živi u SF-u će doći po nas na aerodrom, dočekat će nas i odvesti do smještaja”, ispričala je Matea Goršić za Index.

Hrvatska javnost ponovo je pokazala veliko srce, stala je na Kiarinu stranu i nesebično pomaže. Do sada je prikupljeno 18 milijuna kuna, a je li to dovoljno, znat će se uskoro, odnosno kad dobiju točne izračune troškova liječenja i boravka u SAD-u.

Kiara ima zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije koju je prošla, za nju ovdje lijeka više nema, jedino radioterapija. Cijeli tumor ne može se odstraniti jer je uz samo moždano deblo, gdje je spoj živčanog sustava cijelog tijela i u to je nemoguće zadirati. U SAD, kako njena majka kaže, idu po šansu za borbu.

Kiara je do svibnja bila potpuno zdrava i bezbrižna djevojčica kojoj je jedina briga bila kakvu će školsku torbu kupiti za prvi razred te kakvu će haljinicu nositi na prvi dan škole. Umjesto toga, Kiara se od ljeta svim silama bori za svoj život.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.