‘MALO SAM SI SPILA’ Tehničar hitne pomoći nokautirao pijanu pacijenticu Žaklinu

15.01.2021. 15:02:00

Žaklina Željezić (41) na proslavi blagdana Velike Gospe previše je popila pa joj je u jednom trenu pozlilo. Uplašena obitelj stoga je pozvala hitnu pomoć, no na putu do bolnice dogodio incident koji je zgrozio javnost. Medicinski tehničar Andrija K. koji je te noći radio doslovno je nokautirao pijanu ženu, zato što se zbog hladnoće pridignula iz nosila u automobilu.

Andrija ju je upozoravao da se smiri i legne, no žena se nastavila trzati. To ga je očito živciralo pa je je snažno udario otvorenim dlanom u lice.

Portal Danica piše da je tehničar pravomoćno osuđen na četiri mjeseca uvjetnog zatvora, a Žaklina je oslobođena optužaba da ga je klevetala kad je tvrdila da ju je udario.

“Malo sam si spila”, priznala je napadnuta Žaklina, ali tvrdi i da to nikako nije razlog da ju netko pljusne toliko jako da se onesvijesti. Naime, desna strana obraza bila joj je jako crvena, a ubrzo se pojavio i podljev ispod oka.

Tehničar Andrija je tvrdio kako to nije istina i upozoravao da je ozljeda nastala od njezina pada i udarca glavom u tlo. Tako je na sudu svjedočila i liječnica Kristina koja je bila u timu hitne pomoći, piše Danica.

No, nalaz sudskog medicinskog vještaka nedvojbeno je utvrdio kako je ozljeda nastala od udarca, a ne pada. Osim toga, i medicinska sestra Kristinka na prijamu u bolnici posvjedočila je kako joj se uplakana Žaklina požalila da ju je tehničar “lupil”.

Iskaz liječnice sud je ocjeno kako pokušaj da se Andriji ide u prilog.

“Kako je njezin iskaz u suprotnosti sa svim provedenim dokazima, isti kao takav od strane prvostupanjskog suda pravilno nije prihvaćen”, stoji u rješenju Županijskog suda koji je odbio žalbu medicinskog tehničara i potvrdio presudu.

Inače, bizarni incident dogodio se u kolovozu 2016. godine.

Izvor: dnevno.hr

Izvorni autor: Doris Vučić/Photo: Matija Habljak/PIXSELL, Ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.