Maloljetnik provalio u automobil, bježao pa ugrizao policajca za nogu: Osuđen na uvjetnu kaznu

10.11.2023. 10:26:00

Tinejdžer je osuđen na uvjetnu kaznu nakon što je provalio u automobil i pobjegao pa kasnije ugrizao policajca.

Maloljetnik je na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen zbog počinjena tri kaznena djela: teške krađe, teške krađe u pokušaju i prisile prema službenoj osobi (policijski službenik), prenosi Bjelovar.live. 

Tešku krađu počinio je 13. veljače 2022. godina kada je iza ponoći prišao zaključanom autu marke Peugeot koji je bio parkiran ispred kuće te uz pomoć alata otvorio vozačeva vrata.

Zatim je razvalio pretinac koji se nalazi između vozačevog i suvozačevog sjedala odakle je ukrao novčanik s osobnim dokumentima, bankovne kartice i iznosu od 16,50 kuna. Vlasnika je oštetio za iznos od 2000 kuna.

Ugrizao policajca za nogu

Iste noći komadom betona je udarao po dvoslojnom IZO staklu ulaznih vrata jedne trgovine pri čemu je uspio razbiti vanjsko staklo.

Primijetio je kako stiže policija pa je počeo bježati.

"U trenutku kada se nalazio na tlu, a policijski službenik ga opkoračio i desnim koljenom kleknuo mu na prsa, ugrizao je policijskog službenika u predjelu desne natkoljenice nanijevši mu tjelesnu ozljedu u vidu ugrizne rane", stoji u presudi.

Sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Ipak, kazna mu je na koncu zamijenjena uvjetno osudom. U zatvor neće morati ako u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo. Time je dobio drugu šansu da se uklopi u društvo, prenosi Dnevnik.hr.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/Ma. H./Bjelovar.live

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.