Mama preminule 12-godišnje curice optužuje Stožer i traži ispriku: 'Moja kći nije umrla od korone'

25.03.2021. 21:05:00

Gospođa tvrdi da je curica umrla od srčanog aresta. Bila je posve izolirana od pojave pandemije

Nacionalni stožer prije tjedan dana na jednoj od svojih konferencija za medije objavio je kako je umrla 12-godišnja djevojčica s koronavirusom. Preminulo je dijete s “multiplim komorbiditetima iz kardiološkog aspekta”, rekla je tada pomoćnica ministra zdravstva Vera Katalinić Janković.

Sada se RTL-u javila majka djevojčice koja tvrdi da je dijete, koje su zbog njezina stanja od prošle godine posve izolirali od vanjskog svijeta, umrlo od srčanog aresta te kako im ni u jednom trenutku u bolnici nisu spomenuli koronavirus. Traži ispriku Stožera.

Obitelj se potpuno izolirala

”Rečeno nam je od čega je preminula. Rečeno nam je i da se ne treba raditi obdukcija jer uopće nema sumnje da je bilo što drugo prisutno bilo jer je došla afebrilna, sve drugo je bilo u redu”, kazala je za RTL Danas majka preminule curice koja tvrdi kako su dobili i dio nalaza u kojem nema posebnih napomena.

Kako je ispričala za televiziju, djevojčica je od rođenja imala bolesno srce. Kad je krenula epidemija roditelji su s djecom napustili Zagreb kako bi se obitelj izolirala i zaštitila bolesnu curicu.

”U proljeće smo otišli iz Zagreba i izolirali se potpuno od svih. Od obitelji, od prijatelja da budemo apsolutno bez ikakvih kontakata. Ona ima i stariju djevojčicu koja je u online nastavi”, priča mama.

Capak na presici rekao da je umrla od covida

Jedni drugima, tvrdi, bili su jedini kontakt te su učinili sve da zaštite dijete. Zato ih je, tvrdi, šokirala objava na press konferenciji Nacionalnog stožera da je dijete preminulo od koronavirusa. Na presici je Krunoslav Capak rekao:

“Tek smo primili informaciju o tom tužnom događaju da je dijete rođeno 2009. preminulo od covida, kao i da se radilo o teškom kardiološkom komorbiditetu. Ostale podatke još nemamo”, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo.

Obitelj dobila dva negativna nalaza

Sada majka traži ispriku. Pisala je, kaže, Capaku i tražila ispriku. On je za RTL kratko poručio da su u Zavodu tu informaciju dobili od splitskog KBC-a gdje je djevojčica preminula. Od tamo medije upućuju na Ministarstvo zdravstva iz kojeg još uvijek nisu odgovorili za RTL.

Roditelji i sestra, tvrde, imaju dva negativna nalaza na koronavirus. “Obitelj smatra da su objavom na Stožeru povrijeđeni njihovi osjećaji i žele da se zna pravi uzrok smrti, koji nije COVID-19 već srčani arest”, javlja RTL.

Izvor: Telegram.hr/FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvorni autor: RTL/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.