Mario Gavranović u životnoj formi, hat-trickom riješio derbi i donio pobjedu Dinamu

17.10.2020. 17:23:00

Mario Gavranović u reprezentativnoj stanci zabio je tri gola za Švicarsku, matiravši Livakovića i Neuera. Sada je s tri gola Kahlini donio i pobjedu Dinamu nad Goricom 3:2, a ovim hat-trickom preuzeo je i vrh liste strijelaca HT Prve lige

Junak pobjede Dinama bio je trostruki strijelac Gavranović (32, 36, 66), dok su pogotke za Goricu postigli Mudrinski (46) i Hamad (50).

Dinamo je terensku nadmoć u prvom poluvremenu potvrdio s dva gola Gavranovića u razmaku od samo četiri minute. Švicarski je reprezentativac prvi gol postigao u 32. minuti kada je odličnim poluvolejem pogodio mrežu Kahline nakon što mu je loptu glavom spustio Lauritsen. Samo četiri minute potom Gavranović se našao na pravom mjestu nakon prolaza i ubacivanja Kastratija s desne strane.

Gorica se vratila u utakmicu s dva gola na samom startu drugog poluvremena. Već u prvoj minuti nastavka Livaković je krivo procijenio jedan centaršut, promašio loptu koja je pogodila Theophile-Catherinea i pala pred nogu Mudrinskog kojemu nije bilo teško s tri metra pogoditi prazan gol. Na 2:2 poravnao je Hamad nakon sjajnog proigravanja Kalika i još boljeg 'lažnjaka' kojim se oslobodio Lauritsena u kaznenom prostoru.

Ipak, Dinamo je stigao do očekivane pobjede golom u 66. minuti. Ivanušec je lijepo prošao po lijevoj strani, dodao za Oršića, a ovaj je ubacio na peterac gdje je Gavranović bio brži od svog čuvara i još jednom pogodio mrežu iza Kahline.

Dinamu će ova pobjeda itekako dobro doći u pripremi za dvoboj u Europskoj ligi, a koji će igrati u četvrtka na svom stadionu protiv Feyenoorda.

Izvor: tportal.hr/Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izvorni autor: S.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.