Mate Knezović: "Plenkoviću, podnesi ostavku!"

13.09.2020. 11:00:00

Naš poznati odvjetnik Mate Knezović reagiaro je na  jučerašnje izjave  predsjednika Vlade g. Andreja Plenkovića iznjetih u tekstu  pod naslovom"ANDREJ PLENKOVIĆ: Stožer nije neko apolitičko tijelo, osnovala ga je Vlada. Jasno je tko želi minirati njegov rad", te je njegovu izjavu ocijenio dramatičnom i shodno tome pozvao Plenkovića da podnese ostavlu.
Objavu odvjetnika Mate Knezovića prenosimo Vam u cijelosti.

 

"Dramatična Plenkovićeva izjava!
Plenkovićeva izjava da su identificirani protivnici Stožera civilne zaštite je najgrublji pritisak, upliv i prijetnja Ustavnom sudu i sucima Ustavnog suda, odnosno ionako krhkom Ustavnom poretku. Nije mi jasno kako to nitko nije prepoznao i osudio.
Naime, Ustavni sud je objavio da će u ponedjeljak 14. rujna 2020. u 10 sati, "odlučivati o suglasnosti s Ustavom više zakona i odluka vezanih za rad Stožera civilne zaštite". Uz to troje sudaca Ustavnog suda je zatražilo javnu raspravu te se otvara mogućnost da se raspravlja javno.
Jasno je da je došlo do raskola u Ustavnom sudu. Nadalje, do sada, koliko ja znam, nikada Ustavni sud nije javno raspravljao o prijedlozima za ocjenu ustavnosti zakona ili drugih akata. Stoga je ovo nešto potpuno novo za Hrvatsku.
Upravo zato je Plenković izjavio da je "dio protivnika Stožera identificiran", da to prate svaki dan i da znaju "odakle sve to dolazi".
S obzirom da su trojica sudaca Ustavnog suda zatražila javnu raspravu jasno je da su upravo oni taj "dio protivnika", no očito ne zna jesu li to svi "protivnici" ili ih ima još. Stoga je Plenković dao nalog da ih se "prati svaki dan".
Ovo je u biti dramatična situacija i napad na ustavni poredak.
Plenković mora dati ostavku!"

Izvor: Mate Knezović - fb/Foto:Mate Knezović

Izvorni autor: Mate Knezović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.