MATEJEV OTAC: “Svatko tko poznaje mog sina zna što je istina o drogi…”

07.01.2022. 11:20:00

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći između 30. i 31. prosinca, i dalje traje, a sve dežurne službe MUP-a Srbije rade na slučaju. Nenad Periš, otac nestalog mladića, u razgovoru za portal Nova.rs progovorio je o svim okolnostima koje prate slučaj i zahvalio je na neizmjernoj podršci koja stiže njegovoj obitelji proteklih dana.

– Nema nekih novih saznanja, policija nastavlja potragu i sve istražne radnje za Mateja i tijekom praznika. Dao sam uzorak za DNK identifikaciju. Bio sam u policiji, rekli su mi da se potraga nastavlja, što je dobro. Naglasak je na Savi, odnosno na koritu i njezinim obalama. Bili su i psi, tako da se vide aktivnosti, ističe Periš.

Nestanak 27-godišnjeg Mateja pratile su čudne okolnosti, a gotovo da se svakog dana pojavi neka nova informacija i nada da će slučaj konačno biti riješen. Periš, inače međunarodni vaterpolo sudac, osvrnuo se na navode da je kobne večeri u klubu „Gotik“, gdje je posljednji put viđen njegov sin, izbio izvjesni sukob.

– Ja mogu reći ono što sam doznao od Matejevih prijatelja, a to je da nikakvih fizičkih sukoba oni nisu vidjeli i imali u lokalu u vremenu kada je nestao. Nisam čitao što se piše jer su moje informacije isključivo vezane za policijske izvještaje. To je ono što mogu reći, ističe otac mladića.

Nestali Splićanin u noći s 30. na 31. prosinca bio je u klubu “Gotik”. Njega su te večeri snimile nadzorne kamere nekoliko lokala, a jedna od njih je i trenutak kada na šetalištu ispod Brankovog mosta zaustavlja taksi. Na snimci Matej kratko razgovara s taksistom, a potom nastavlja trčati.

Periš ističe da razgovor s taksistom koji je te večeri njegov sin imao nije mnogo doprinio istrazi.

– Meni se čini da svatko tko je bio u kontaktu s Matejom tu večer može doprinijeti saznanju kuda se on kretao i gdje je želio otići. Mislio sam da mu je rekao ulicu ili adresu. Kako se i vidi, on je zaustavljao taksi, i kad je stalo vozilo, on je prvo želio otvoriti vrata za putnike. Nakon toga se prebacio ka prednjem sjedištu. Vidio sam da komunicira s taksistom i mislio sam da mu je eventualno rekao odredište, ali su mi iz policije rekli da ta situacija nije značajno promijenila ili rasvijetlila nešto. Ne mogu reći što mu je rekao, ali mi je policija rekla da taj događaj nije bio takvog toka da bi promijenio situaciju, kaže Periš za Nova.rs.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Nenad Periš/Dnevnik.hr snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.