Medved čestitao 30. obljetnicu VRO Medački džep: “Ostanimo Domovini vjerni”

09.09.2023. 12:40:00

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je u subotu čestitku u povodu 30. obljetnice VRO Medački džep, ističući kako ona ima iznimno velik značaj u mozaiku svih hrvatskih akcija i operacija u Domovinskom ratu, posebno u obrani toga kraja od velikosrpske agresije.

“Šestorica pripadnika HV-a i sedmorica pripadnika specijalne policije MUP-a u ovoj su operaciji položili svoje živote, a 53 hrvatska branitelja su ranjena”, podsjetio je Medved.

Poručio je kako zbog njih i svih koji su bili spremni na žrtvu za domovinu, ostaje trajna obveza promicati istinu i čuvati vrijednosti Domovinskog rata.

Danas slavimo našu pobjedu, jednu u nizu ostvarenih u zajedništvu i predvođenih našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, odajemo priznanje i zahvalu svima vama koji ste u njoj sudjelovali, a počast onima koji su u njoj poginuli, poručio je Medved ratnim zapovjednicima i sudionicima VRO Medački Džep, obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja.

Čestitke je uputio svim sudionicima VRO Medački džep – svim postrojbama Hrvatske vojske i policije koje su u toj operaciji pokazale da je Hrvatska sposobna obraniti i osloboditi svoj teritorij.

„Pozivam vas da u zajedništvu nastavimo graditi našu domovinu s istim žarom s kojim smo je branili i oslobađali, a danas je obnavljamo, čuvamo i razvijamo. Budimo ponosni na svoju pobjedu i ostanimo Domovini vjerni!“, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja.

Prisjetio se još jedne velike obljetnice – na današnji dan prije 530 godina vodila se bitka na Krbavskom polju, u kojoj su mnogi Hrvati položili svoje živote.

“Hrvatski narod nikada nije zaboravio sve naše bitke koje smo vodili kroz dugu i tešku povijest, kao ni sve naše žrtve koje smo podnijeli u borbi za obranu svoga doma i naše domovine. Mnogi su svoje domoljublje platili svojom krvlju, ali svjedočili su istinu i vjeru, bez uzmicanja, Hrvatska im je bila snaga – Hrvatska iznad svega! Zahvalni smo na njihovoj žrtvi za domovinu, koja je trajno ugrađena u temelje naše države”, napisao je Medved.

Izvor: MHB/Foto: Davor Kovačević

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.