Menadžer pregazio biciklista na Mirogoju pa produžio dalje

31.03.2021. 08:21:00

Pijan, ali i pod utjecajem kokaina i MDMA-e menadžer iz Poljske na Mirogoju je autom udario biciklistu te potom pobjegao s mjesta nesreće. Spomenutog Jakuba R.G (31) policija je ipak pronašla, prateći tragove tekućine koja je kapala po kolniku jer mu je nakon naleta procurio hladnjak motora. Poljak koji u Hrvatskoj vodi tvrtku uskoro će se detalja umalo kobne večeri prisjetiti na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Naime, 1. studenog prošle godine biciklist Janko je bio kod prijatelja na roštilju i druženju, u blizini krematorija. Popio je nekoliko gemišta, a onda se oko ponoći čuo s ocem pa se biciklom uputio kući.

“Sjećam se izlaska iz dvorišta kad sam krenuo voziti prema Institutu Ruđer Bošković. Nakon toga se više ničeg ne sjećam osim da je došla policija i hitna pomoć koja me odvezla u bolnicu. Ne znam odakle je došao auto jer ga nisam vidio”, prisjetio se biciklist koji u trenutku nesreće prsluk nije imao, a za svjetla misli da su bila upaljena, piše Jutarnji.

A  u nesvijesti je Janko završio jer ga je 50 minuta nakon ponoći Jakub pokosio autom na Aleji Hermanna Bollea, jer nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste i prometnoj signalizaciji. Menadžer je pritom bio pijan, drogiran i svjestan da nije sposoban za sigurnu vožnju. U krvi mu je izmjereno 1,56 promila alkohola, a sada mu je žao svega.

“Tamo su radovi bili, bili su stupići i ja sam zakačio autom o nešto u blizini kuće. I otišao sam kući. Ujutro me zvala policija. Rekli su mi da sam imao prometnu s biciklistom i od početka sam surađivao s policajcima. Želio sam pomoći. Živim u RH i nisam kriminalac. Bicikl se vozio lijevom stranom bez oznaka. Mislio sam da je stupić. Žao mi je. Nisam pio prije nesreće već poslije nakon što me zvala policija jer sam se iznervirao”, rekao je Poljak tužiteljstvu, koji je inicijalno policiji priznao da je pio prije nesreće, no kasnije je promijenio priču.

Vozača auta se tereti za izazivanje prometne nesreće s teškim posljedicama, kao i za nepružanje pomoći, a tužiteljstvo u optužnici traži da ga sud osudi na godinu dana zatvora te da nadoknadi 9395,75 kuna sudskih troškova u što je uračunat fotoelaborat prometne, analize krvi i mokraće i toksikološko te kombinirano sudsko-medicinsko vještačenje.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: Doris Vučić/Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.