Mesić je bio i ostao ‘najveća greška hrvatske politike’

28.12.2019. 10:00:00

Bivši žalosni predsjednik RH Stjepan Mesić također se aktivno uključio i u drugi krug predsjedničkih izbora. Naime, srpski portal Novosti uz ostalo ističe da će podržati kandidata SDP-a Zorana Milanovića jer „ima potrebno znanje i iskustvo da vodi državu“, dok za predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović kaže da je „svoje nastupe pretvorila u estradne eskapade, svoje govore u ono što glumci nazivaju „šmirom“ (krajnje loša neprofesionalna gluma), o pjevanju da ne govorim. Takvu predsjednicu Hrvatska ne treba. Krajnje je vrijeme da se to promijeni.

Ponavlja: Zoran Milanović jamac je da će se takvo stanje promijeniti. Zašto imam povjerenje u Zorana Milanovića? Poznam ga dugi niz godina. Divim se njegovoj borbenosti i otvorenosti(…)

On ne unosi podjele u hrvatsko društvo, on se bori protiv nositelja podjela, ispravno ih ocjenjujući kao krajnje opasne za razvoj društva i demokracije i koji za takve, s razlogom, vidi mjesto samo i isključivo na marginama društva (…)

Od Milanovića se očekuje da na svaki mogući način utječe na to da Hrvatska promjeni svoj odnos prema susjednim državama. Naša budućnost nije, ne može i ne smije biti u konfrontacijama. Mi sa susjedima moramo surađivati, jer je to u prvom redu u našem interesu, a onda i u njihovom“ – naglasio je čovjek koji je nažalost čak u dva mandata vodio Hrvatsku, a kojeg mnogi među ostalim najviše pamte po navodno nestalom hrpom dolara od naših građana u Australiji.

Mesić je bio i ostao „najveća greška hrvatske politike“ ili bolje rečeno prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji mu je, kao i Manoliću, vjerovao i omogućio da se popne u hrvatske političke visine, kakve nikada ne bi dosegnuo.

Nu, prvom prigodom, Mesić je Tuđmanu „zario nož u leđa“. Kakav je to bio predsjednik države koji ni jednom nije posjetio grob svog prethodnika, koji je još k tome najviše zaslužan i za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države? I ne samo to. O njemu je mrtvom pričao najvulgarnije viceve! Bio je „zaštićeni svjedok“ u Haagu, a mediji su izvještavali da je tamo i „obavljao nuždu po osumnjičenim Hrvatima i Hrvatskoj!“

A kako se samo odnosio prema hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskoga rata, kako prema hrvatskim generalima!? Bio je i ostao „čudo od predsjednika!“

Sada hvali Milanovića jer mu treba. Našla krpa zakrpu!

I jedan i drugi čvrsto su uvjereni da Hrvati slabo pamte, a još brže zaboravljaju.

Mesiću nije odgovarao Tuđman, a sada mu ne odgovara Grabar –Kitarović, kojoj ovaj „selski fiškal“ nije ni do koljena.

Umjesto da se pokrije preko glave i utihne, on i dalje misli da je duhovit.

Mladen Pavković

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Izvorni autor: Mladen Pavković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.