MHB: Obavijest u svezi godišnjice "Krvavog Uskrsa"

25.03.2020. 14:49:00

Nastavno na dopis Ministarstva hrvatskih branitelja s preporukom u svezi postupanja za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 (KLASA: 007-01/47, URBROJ: 522-07/2-1-20-2, od 16. ožujka 2020. godine), želimo Vas izvijestiti kako će se zbog specifičnih okolnosti uzrokovanih epidemiološkom situacijom obilježavanje 29. godišnjice „Krvavog Uskrsa" i pogibije prvoga hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića istome prilagoditi i u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova organizirati na način da će službeno izaslanstvo odati počast u ime Republike Hrvatske.

Stoga, a s obzirom na zabranu okupljanja kao jednu od protuepidemijskih mjera, apeliramo na pridržavanje preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Nacionalnog kriznog stožera te Vas molimo da se ne samoorganizirate tom prigodom jer ćemo samo odgovornim, savjesnim i solidarnim postupanjem, posebice u odnosu na najranjivije među kojima su brojni hrvatski branitelji i stradalnici iz Domovinskog rata, doprinijeti zajedničkim naporima na prevladavanju ovih teških trenutaka za našu zajednicu i sve nas, nimalo ne umanjujući značaj redarstvene akcije na Plitvicama i vrijednost prve žrtve u Domovinskom ratu.

Molimo Vas za razumijevanje i uvažavanje trenutnih okolnosti kako bi snagom zajedništva i s pogledom u budućnost uspješno odgovorili i na ovaj izazov.


G.M./D.M.

Ministar Tomo Medved

Izvorni autor: MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.