Migranti pobjegli u Sloveniju pa zapeli u snijegu, spasio ih GSS

04.12.2020. 09:44:00

Grupa od šest migranata, među kojima je troje djece, zapela je u noći na četvrtak na graničnom prostoru Hrvatske i Slovenije. Zvali su u pomoć pa ih je slovenski GSS evakuirao u mjesto Starod, nedaleko od Pasjaka.

Sve što smo znali je da je skupina migranata zvala u pomoć te da se nalaze na strmom terenu, objavili su iz Gorske Reševalne Zveze Slovenije (GSS) u četvrtak nakon akcije u graničnom mjestu Starod.

Ono se nalazi nedaleko od granice s Hrvatskom i prijelaza Pasjak gdje je grupa od troje odraslih i troje djece migranata najvjerojatnije prešla granicu. Na putu ih je ulovio mrak, a potom snijeg i mećava u gorskom dijelu zemlje. Nedaleko od same granice spašavateljima su se priključila tri policajca i krenuli su u potragu u dubokom snijegu.

Kako su napisali, potraga na teškom terenu trajala je oko sat i pol te su zatekli troje odraslih i troje djece. Najmlađe je imalo svega dvije godine. 

  • Preživjeli su noć u snijegu i imali su sreće što su upalili vatru. Nakon priprema za put, povratak do ceste trajao je oko sat vremena - kažu gorski spašavatelji. Ondje ih je dočekala policijska marica u koju su smjestili migrante pa prevezli do postaje.
  • Njihov status, kao iz koje zemlje dolaze, trenutno nisu poznati. 

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Bogdan Blotnej/foto: Gorska reševalna zveza Slovenije

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.