Milanović bi trebao i morao kleknuti kraj Tuđmanova groba!

30.05.2023. 15:45:00

Obilježili smo i obilježavamo  – Dan državnosti (30. svibnja), jedan od najvećih hrvatskih praznika. Gotovo cijeli državni vrh, osim nekih,  položio je vijence i zapalio svijeće za  poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Zahvaljivalo se (doduše skromno) i prvom hrvatskom predsjedniku, vojskovođi i pobjedniku Domovinskoga rata dr. Franji Tuđmanu. Međutim, nigdje nismo uočili da je tog dana, na nekom spomen obilježju ili na nekom grobu hrvatskog branitelja, položio vijenac ili zapalio svijeću predsjednik države Zoran Milanović, pa se postavlja pitanje:  ako se sada, na ovaj blagdan, nije želio  pokloniti onima koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, kad će?

Uz to, poput bivšeg žalosnog predsjednika Republike Stjepana Mesića, ne želi doći ni do posljednjeg počivališta prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja RH dr. Franje Tuđmana, kojem Hrvati i te kako trebaju biti zahvalni što imamo  državu.

Milanović i slični trebali bi i morali  kleknuti na Tuđmanovu grobu. A svojim nedolaskom i nepoštivanjem hrvatskih državnih praznika i blagdana, poput Dana državnosti, ti i takvi, prije svega mladima šalju poruku da i oni zaobilaze grob čovjeka koji je među najzaslužnijima za ovo što imamo danas – Hrvatsku, kakvu, takvu, ali – našu!

Svojedobno je Milanović iz predvorja svoga ureda izbacio i bistu dr. Franje Tuđmana, a u zadnje vrijeme kapom i šakom dijeli odličja ljudima koji su stvarali hrvatsku državu, kako bi se stekao dojam da poštuje i voli svoju Domovinu.

Ali…kad obilježavamo Dan državnosti nema ni predstavnika srpskih i inih manjina, nema Pupovca i njegovih satelita, koji svako malo odlaze „slaviti“ mjesta gdje je pukla prva ili deseta partizanska puška.

Mediji poput HRT-a i sličnih, uglavnom prate predstavnike vladajuće stranke, dok ih akcije pojedinih Udruga proisteklih iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata ne zanimaju, pa se stječe dojam da ni branitelji  sami ne polažu mnogo računa u svezi Dana državnosti ili pak u ovom slučaju i 10. obljetnice ulaska u članstvo Europske unije (EU), što nije točno.

Da komedija bude veća Televizija N1 (30. svibnja 2023.) pozvala je u goste nikog drugog nego žalosnog povjesničara Hrvoja Klasića, koji je i Hrvatima objašnjavao što im znači ovaj praznik, iako ga branitelji tretiraju kao – dezertera.

Nu, ni predstavnici ostalih političkih stranaka osim HDZ-a (svaka čast iznimkama)  uglavnom se ne pojavljuju na posljednjim počivalištima hrvatskih branitelja, (iznimka je Vukovar), a još manje na grobu prvog hrvatskog predsjednika, pa ispada da „vole“ Hrvatsku, a ne vole one koji su je stvorili.

Međutim, bilo bi zanimljivo saznati kako se Dan državnosti obilježava u brojnim hrvatskim veleposlanstvima diljem svijeta? O tome obično nema ni riječi, što je najbolji odgovor i na ovo pitanje.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91/Foto:montaža/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.