Milanović: Čekam da mi Plenković privatno kaže ono što poručuje preko medija

09.05.2020. 13:48:00

Predsjednik Zoran Milanović danas je u prigodi obilježavanja Dana Europe posjetio Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

Osim sastanka s predstavnicima FER-a i njihovog predstavljanja s naglaskom na EU projekte, Milanović je posjetio i Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije (LARES), nazočio prezentaciji izložbe robota iz Laboratorija za autonomne sustave i mobilnu robotiku (LAMOR) te je, putem video linka, razgovarati sa znanstvenicima iz Švedske, Njemačke i Norveške, javlja Dnevnik.hr.

Milanović je nakon obilaska čestitao Dan Europe i poručio kako se nada da će Europa iz borbe s pandemijom izaći još jača.

Kazao je kako su odnosi s premijerom Plenkovićem zapravo dobri te čeka da mu privatno kaže ono što poručuje preko medija.

"Ako on govori da ja stalno lažem i da je to konstanta, ja ne znam što to znači", rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na ostavku Damira Krstičevića i rekao da u njoj ne vidi smisao obzirom da slijedi raspuštanje sabora.

"Ja sam totalno neutralan, sada sam saznao da je formirana neka lijeva koalicija. Kod mene nema pristranosti, ja ne idem na izbore", rekao je Milanović i kazao da bi trebalo razmotriti da predsjednik uopće ne glasa na izborima kao što je slučaj u nekim zemljama.

Ponovno je komentirao incident u Okučanima i rekao da je Plenkovića upozorio na provokaciju.

Izvor: tportal.hr/Foto:Goran Mehkek

Izvorni autor: Z. K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.