Milanović i Plenković se usuglasili oko BiH: Treba štititi položaj Hrvata kao konstitutivnog naroda

14.12.2020. 15:55:00

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković u ponedjeljak su se suglasili da je nužno uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH i da je potrebno nastaviti raditi na zaštiti njihovih prava, priopćeno je s Pantovčaka

Milanović i Plenković razgovarali su danas o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i provođenju mirovnog sporazuma iz Daytona koji je potpisan prije 25 godina u Parizu.

"Zajednički je stav predsjednika Milanovića i predsjednika vlade Plenkovića da je nužno uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH te da je obveza Republike Hrvatske ustrajati na zaštiti položaja i prava Hrvata u BiH", stoji u priopćenju.

Čelni ljudi države dogovorili su se da će stavove Republike Hrvatske na međunarodnoj konferenciji koju povodom 25. obljetnice Daytonskog sporazuma u utorak organiziraju HAZU i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH iznijeti premijer Plenković.

 

 

Izvor: tportal.hr/Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.